Med många derbyn kommer kanske publiken till hockeyhallarna i Bohuslän när seriespelet startar i veckan.
Med många derbyn kommer kanske publiken till hockeyhallarna i Bohuslän när seriespelet startar i veckan.

Nu är det dags för hockeytrean

Försäsongen är över. Nu startar den riktiga säsongen för Bohusläns hockeyklubbar. Sju lag – varav fem bohuslänska – möts i trean under hösten.

ANNONS
|

Visserligen tjuvstartade den första omgången Hockeytrean redan på söndagen med Mölndals vinst över Rönnäng. Men det är nu lagen i Bohusläningens område går in i seriespelet.

Under tisdag, onsdag och torsdag har fyra klubbar sina premiärer och vi börjar med derbyt mellan Lysekil och Munkedal.

Genom sponsorer bjuds publiken in till matchen helt gratis. Något som borde locka hockeysugna supportrar till Gullmarsborg.

– Vi hoppas att det kommer 300–400 personer, säger Mikael "Trycket" Karlsson i Lysekil Viking.

Motståndarna i Munkedal har Dennis Gistedt tillbaka i båset efter att han varit i Trollhättans HC i fjol. Han är nöjd med försäsongen och ser fram emot många matcher med derbykaraktär.

ANNONS

– Det blir extra kul att se hur de andra lagen står sig. Vi har mötts många gånger, säger tränaren som har Emil Hedberg och Alexander Johansson till hjälp med tränarjobbet.

Vad har ni för målsättning?

– Att bli bättre och bättre för varje månad, sedan se hur långt det räcker. Det är bättre att ha ett prestationsmål än ett resultatmål, säger Gistedt som gör sitt fjärde år totalt i MBK.

Daniel Schjelvan gör sitt andra år som huvudtränare i Uddevalla HC där han delar ansvaret med Johan Wackfeldt. UHC har ett par hemvändare i truppen som är en blandad mellan äldre och yngre spelare.

– Vi har inga yttre målsättningar ännu men vi vill vinna varje match. Serien ser bra ut och många lag är starka, säger Schjelvan och nämner bland annat Munkedal, Lions och premiärmotståndaren Hisingen.

Redan på fredag är det hemmapremiär I Fridhemshallen och ännu en match med derbykaraktär.

– Hoppas att det kommer en del publik. Vi har många spelare med lokal anknytning som folk känner igen, och så kanske det kommer några från Lysekil med, säger Daniel Schjelvan.

Fakta: De kommande matcherna i Hockeytrean

11/10: Lysekil–Munkedal

12/10: Hisingen–Uddevalla

13/10: Munkedal–Lions Strömstad

14/10: Uddevalla–Lysekil

14/10: Rönnäng–Hisingen

16/10: Mölndal–Munkedal

18/10: Lions Strömstad–Lysekil

18/10: Rönnäng–Uddevalla

21/10: Lysekil–Mölndal

21/10: Munkedal–Hisingen

21/10: Lions Strömstad–Uddevalla

25/10: Munkedal–Uddevalla

25/10: Lions Strömstad–Rönnäng

ANNONS