Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Nu är guldhattarnas tid på året kommen

Rosseröd, Färgelanda och Henån. Vi lyfter på guldhatten för tre lokala seriesegare.

Helgen korade sina segrare i lokalfotbollen.

Såväl Rosseröd som Färgelanda och Henån hade alla ett avgörande i egna händer och visade inga tecken på nerver när deras respektive serier skulle avgöras.

Tvärt om.

Samtidigt som de möjliga utmanarna Hamburgsund och Smögen båda förlorade gjorde Rosseröd processen kort med Skredsvik i en 7–0-seger inför tresiffrigt antal åskådare på hemmaplan. Därmed var klubbens första avancemang på 16 år klart.

– Fantastiskt roligt. Det här var vår målsättning och vi har jobbat hårt för att lösa det. Otroligt skönt att vi lyckades, säger Mathias Carlsson, spelande tränare i Rosseröd om matchen som de fick precis dit de ville.

– Det kändes redan innan som att vi skulle greja det. När vi fick första målet blev det tufft för dem. Sen var det bara att njuta av bra stämning och fint väder. Det var bästa tänkbara.

På Högalid IP i Färgelanda avverkade FIF Tösse med 8–0 och säkrade segern i Dalslandsfemman med en omgång kvar att spela.

– Vi åkte ju ur fyran i fjol och jag ska inte sticka under stol med att vi hade planerat för att vi skulle tillbaka. Det var halvspännande ett tag, men vi är seriens bästa lag i det långa loppet, säger lagledaren Sören Henriksson.

Efter söndagens säsongsavslutning på gamla allsvenska Lövåsvallen i Billingsfors väntar en guldpytt för truppen. Och målet för nästkommande säsong är satt:

– Som nykomling gäller det att hänga kvar och etablera sig.

Färgelanda kan få anledning att fira dubbelt då b-laget går mot seger i sjuan.

Även Henån är numera ett lag för division fyra. Det stod klart efter 4–1 mot Bovall/Hunnebo.

– Det blir tuffare matcher och kommer gå fortare, men det ser vi fram emot. Jag tror att vi kommer kunna överraska lite, säger tränaren Fredrik Nilsson.

Morlanda tappade sin serieseger i den södra Bohussexan i och med hemmaförlusten mot Rönnäng i den rena seriefinalen.