Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nu börjar Champions League-äventyret – Bohusläningen på plats på Cypern

Champions league på Cypern. Då flyger Bohusläningen dit och punktmarkerar IFK Uddevalla futsal.
– Jag är övertygad om att våra läsare är nyfikna och vill följa äventyret hos oss, säger Ingalill Sundhage.

Efter makalös slutsekundsdramatik vann IFK Uddevalla sin grupp i Uefa Champions league preliminary round. Då – den 1 september – var scenen och avgörandet hemma i Agnebergshallen. Nu väntar nästa runda och uppdrag: main round i futsalens Champions league – på Cypern.

Och du som läsare kommer att få bästa möjliga bevakning. Bohusläningen kommer nämligen att flyga till Cypern och följa de regerande SM-vinnarna i sitt hittills största äventyr.

– Som lokaltidning följer vi IFK Uddevalla här hemma. När de nu ger sig iväg för att spela på internationella banor är det givet att vi också är med och bevakar detta, säger Bohusläningens chefredaktör Ingalill Sundhage.

Hon menar att det alltid är roligt att berätta om händelser som ger luft under vingarna i tidningens upptagningsområde.

– Jag är övertygad om att våra läsare är nyfikna på hur det går och vill följa äventyret hos oss. Därför gör vi denna satsning och följer IFK Uddevalla på Cypern, säger Ingalill Sundhage.

Erik Weiefors är Bohusläningens reporter på plats i huvudstaden Nicosia. Från och med tisdag kommer han att punktmarkera herrlaget varje dag fram till och med lördag.

– Det ska bli hedersamt och kul att få följa Uddevallas populäraste lag när de ska spela sina största matcher någonsin. Det blir också första gången jag besöker Cypern, säger Erik Weiefors.

Hur kommer läsarna att kunna följa din och Bohusläningens rapportering?

– Genom krönikor, texter, bilder, Tv-inslag och direktrapporter från träningar och matcher i Nicosia. Jag kommer att ge er senaste nytt kontinuerligt på bohuslaningen.se och sammanfattat i pappers- och e-tidningen.

Vad tror du om IFK Uddevallas chanser?

– Små men reella. De andra lagen är bättre rankade och har mer erfarenhet från internationell futsal. IFK har dock fått med sig rutin från två gruppspel i Europacupen och har ett par nya spelare som spetsat till laget. De har ett tacksamt läge att skrälla nu.

Vad ser du personligen mest fram emot med bevakningen?

– Matcherna. Hallen som de spelar i är den största på Cypern och motståndarna är professionella så det finns alla förutsättningar för att det ska bli bra kvalitet och intensitet.

Fakta: IFK Uddevallas matcher på Cypern

Onsdag 16.00

Pescara - IFK Uddevalla

Torsdag 18.00

IFK Uddevalla - Apoel

Lördag 15.00

IFK Uddevalla - Mostar