Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu ska det avgöras. Får Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic fortsätta att döma i årets handbolls-VM? Bild: Erik Weiefors
Nu ska det avgöras. Får Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic fortsätta att döma i årets handbolls-VM? Bild: Erik Weiefors

Nu får Kurtagic och Wetterwik veta om de får fortsätta

De har flackat runt bland tre VM-orter och hoppas nu på fortsatt förtroende att döma i handbolls-VM.

Uddevalladuon Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik har lyckats bra med sina domaruppdrag under sitt första herr-VM där de efter söndagen har dömt fem matcher.

På söndagskvällen fick de en ny match, Frankrike mot Island i lagens fortsatta jakt på en plats i semifinalerna.

– Vi börjar närma oss slutspurten. Måndagen är första dagen då ett antal domarpar kommer att få åka hem, beslut om detta kommer efter kvällens matcher, och vi vet heller inte hur många par det handlar om, säger Mattias Wetterwik till Bohusläningen inför söndagens sista match i Kölns Lanxess arena med plats för 18 000 åskådare.

De svenska domarna har fått resa en hel del. med start i Köpenhamn har resan gått till Berlin, vidare till München och sedan till Köln.

– Det är en del av hur det kan vara så det har vi varit beredda på, säger Mattias Wetterwik till Bohusläningen.

– Det gäller verkligen att hela tiden fokusera på nästa match och inget annat. Att försöka ta med sig små detaljer som vi får som tips av våra observatörer, men att inte ändra för mycket på vår nivå i helhet.

Erfarenheterna från tidigare mästerskap medför en trygghet.

– Organisationen och upplägget är snarlikt och det känns tryggt. Vi har lärt oss att fokusera på rätt saker. Precis som lagen kämpar om att gå så långt som möjligt i mästerskapet så gäller detsamma för domarna.

16 par ska nu minskas och samma process sker när mellanrundan är över.

– Flera saker avgör, först och främst prestationerna, men även annat som om Sverige går långt, försvinner möjligheter till vissa kvarstående matcher för oss. Fast det är inget fundera eller spekulera över. Vi fokuserar på vad vi själva kan påverka.