Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Nu handlar det mest om inställning"

Två raka segrar - annars är Kropps tid i handbollsettan över för den här gången. Nycklarna är inställning och ett tätt och hängivet försvarsarbete. "Man måste i stort sett vara beredd att offra livet", säger tränaren Gunnar Blombäck.

Förutsättningarna är enkla. Om Kropps vinner på söndag eftermiddag avgörs allt hemma i Agnebergshallen på onsdag. Vid förlust får laget börja om i division 2 för första gången sedan säsongen 2006/2007 då laget var på väg upp efter den frivilliga nedflyttningen 2005.

Hela tio utvisningar, varav åtta under den andra halvleken, och ett rött kort bidrog till att förstöra kvalstarten i Halmstad.

– Nästan en kvart med en eller två man kort innebar att det blev ryckigt. Vi har lärt oss en del av vad vi gjorde - och inte gjorde i söndags, säger Gunnar Blombäck under en för ovanlighetens skull träningsfri fredag.

Tro för den skull inte att Kropps har vilat sig i form till ödesmatchen. Efter de tre matchfria veckorna var Kropps märkbart ringrostigt i inledningen av den första kvalmatchen.

– Det borde gå att göra något åt. Det säger sig självt att laget som får vänta så länge utan egentliga chanser till träningsspel missgynnas i förhållande till laget som får tuffa matcher under tiden. Det är inget vi kan skylla på, men det är något man kan och bör ändra.

"Inget av det Drott gjorde överraskade oss"

Därför har veckans träningspass haft ännu mer fokus på att kliva upp i tempo, men mest, och inte helt överraskande, har laget gnuggat försvarsspelet.

– Inget av det Drott gjorde överraskade oss, men det finns tre saker som är viktiga. Ett är målvakts- och försvarsspelet där alla måste jobba och täcka upp för varandra. Nummer två är spelvändning och kontring och nummer tre att utnyttja vårt anfallsspel utan att orsaka tekniska fel. Vi gjorde 28 mål senast, men det kan bli ännu bättre.

Kropps är bevisat starkare och tryggare hemma, men Blombäck menar att det inte räcker att luta sig mot den känslan i kvalspelet.

– Det måste helt enkelt göras ett bättre jobb över 60 minuter, säger Kroppstränaren som hoppas på hemmapublikens stöd och vågar lova en spännande och rolig match.

"Alla vet att det är allvar nu"

Lagkaptenen Simon Tydén-Busck talar om tydlig underprestation i bortamötet.

– Det finns inget att säga eller skylla på. Slarv och dåligt försvarsspel är det enkla svaret, men det finns ett attitydsproblem och vi tar för lång tid på oss för att komma upp i nivå. På söndag och onsdag är det säsongens viktigaste matcher. Då måste huvudet och viljan vara med.

– Anfallsmässigt löser vi det här om försvars- och målvaktsspelet sitter som det ska. Vi har vänt underläge i kval tidigare, men det kräver att vi gör jobbet. Alla vet att det är allvar nu.

Inför matchen

Kval till division 1 södra, match 2 i bäst av 3. Drott leder med 1–0 i matcher

GF Kroppskultur–HK Drott

Agnebergshallen, Uddevalla söndag kl. 16.30

Läget i Kropps: Kropp kommer till spel med samma laguppställning som i söndags. Under fredagen fanns inga uppgifter om skador eller sjukdomar.

Bohusläningen direktsänder matchen med start 16.20. Kommentatorer; Christer Lindgren och Fredrik Johansson.