Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nu har Jesper Wallström nått ett av sina mål, spel i svenska superligan. Bild: Christer Lindgren
Nu har Jesper Wallström nått ett av sina mål, spel i svenska superligan. Bild: Christer Lindgren

Nu har Wallström debuterat i ligan

Förra säsongen var han med och tog Uddevallaklubben WH Rockets till division 1 för första gången. Nu har 18-åringen debuterat i elitserien.

SSL (Svenska superligan) kallas inte utan anledning med världens bästa innebandyliga även om världsmästartiteln just nu är finsk. Så särskilt många bohusläningar har dock inte nått dit. Mattias Kongstad från Munkedal, nu i allsvenska Warberg, var senast.

Ingen har i alla fall debuterat tidigare än U-landslagsspelaren Wallström som lämnade Uddevalla och Rockets i somras för Göteborgsklubben Pixbo. Där håller han för det mesta till i klubbens juniorlag och division 1-lag. På söndagskvällen var det dock dags för debut med Pixbos SSL-lag som besegrade Örebro med 8-2.

- Jättekul, det var något man velat göra sedan man var liten, säger Jesper Wallström till Innebandymagazinet.

Han tyckte det var stor skillnad på tempot mellan serierna.

– Nu vet jag hur fort det går. Det smäller hela tiden och det är extremt hårt hela tiden. I division-ett kan det vara lite lägre tempo och lojt när man möter vissa lag. Här var det ett jäkla tempo, säger han till Innebandymagazinet.

Det var förmodligen inte hans sista framträdande i ligan. Wallström tränar nämligen med SSL-laget på heltid sen efter jul.

- Jag får prestera på träningar och är jag tillräckligt bra så tar de ut mig, säger han.

Wallström har troligen också ett U19-VM i maj att se fram emot. Efter den senaste landslagsturneringen hyllades han av förbundskapten Markus Puskala som kallade talangen för "en intelligent spelare med jättehäftig spelstil".