Lukas Stomwall har under våren haft en tuff duell med Robert Mjörnander om att få vakta kroppsmålet. "Personligen sporrar det mig att jag vet att jag måste prestera på träningarna för att få stå i matcherna".
Lukas Stomwall har under våren haft en tuff duell med Robert Mjörnander om att få vakta kroppsmålet. "Personligen sporrar det mig att jag vet att jag måste prestera på träningarna för att få stå i matcherna". Bild: Håkan Fredriksson

Nu ska Kropps tysta snacket om förlusterna på bortaplan

Trenden har varit likadan de senaste två säsongerna. Kropps vinner på hemmaplan och förlorar på bortaplan. Lukas Stomwall menar att det är dags att ändra på den trenden.

ANNONS
|

Det hårt tränande Kropps har haft lite julledighet. För första gången sedan i somras har laget varit ledig mer än två dagar i sträck. Men på söndag drar säsongen återigen igång och när första perioden summeras är Lukas Stomwall inte helt nöjd med hur det sett ut.

– Poängmässigt hade vi behövt ta några mer för att vara nöjda. Men samtidigt tycker jag att vi är mycket bättre nu än i september. Vi har lärt känna varandra både på och av plan, säger han.

Något som grämer Stomwall är bortaförlusterna under säsongen. Framförallt handlar det om allt snack om Kropps negativa trend på bortaplan.

ANNONS

– Jag tycker personligen att det varit för mycket fokus på det. Jag kan komma till jobbet så säger de "Var det bortamatch nu igen?".

Tunga spelartapp

Tidigare har det pratats om tunga spelartapp på bortaplan. Att erfarna spelare som Anders Alfredsson, Fredrik Cervell och Henrik Erlandsson ofta har stannat hemma när resten av laget har rest iväg. Men Stomwall menar på att det snarare har varit andra faktorer som spelat in.

– Kollar vi på matcherna i år så har vi förlorat matcher mot topplagen men vunnit de matcher som vi ska göra. Det har fallit sig så att tuffare motstånd har varit på bortaplan under hösten. Det är nu vi ska börja plocka poäng, säger han och fortsätter:

– Jag vill inte förminska betydelsen av att spela på hemmaplan. Det är jätteviktigt. Men vi har gjort bra prestationer på bortaplan också men inte fått med oss poängen.

Inom kort väntar matcher mot de två Skövdelagen i serien. Båda ligger efter Kropps i tabellen och förlorade mot hemmalaget under hösten.

"Upp till bevis"

– Vi vill behålla det så framöver också, och då gäller det att slå de lagen på bortaplan också. Det är upp till bevis nu, säger han.

ANNONS

Först väntar årets premiärmatch för vårsäsongen. På söndag möter Kropps HK Farmen. Samma motstånd som de besegrade innan höstsäsongen avrundades. Då blev det hemmavinst för Kropps. Men Stomwall tror att nivån måste upp för att de kan plocka säsongens första bortaseger.

– De är ju Lugis farmalag och då kan det ibland skilja mycket på vilket lag de ställer upp med. Nu med VM-uppehållet är det inte omöjligt att de plockat med några unga spelare från A-laget. Jag tror det kommer bli väldigt jämnt, men jag säger vinst med två mål för oss.

Lukas Stomwall har under våren haft en tuff duell med Robert Mjörnander om att få vakta kroppsmålet. "Personligen sporrar det mig att jag vet att jag måste prestera på träningarna för att få stå i matcherna".

GF Kroppskultur–HK Farmen

Division 1 södra omgång 12

Avkast: söndag 14.00 i Spb Skåne Arena A

Truppstatus: Henrik Erlandsson har lämnat klubben och kommer inte till start under våren. Fredrik Cervell troligtvis inte heller till start.

Tränarkommentar: "Det kommer bli en tuff historia och viktigt med bra målvaktsspel. De har gjort det bra under hösten och har varit bra i perioder och kompletterat varandra. Viktigt att de fortsätter med det under våren", säger Gunnar Blombäck.

ANNONS