Robin Quaison vrålar ut sin glädje efter 1–0-målet mot Rumänien.
Robin Quaison vrålar ut sin glädje efter 1–0-målet mot Rumänien.

Nu vet alla att han heter Quaison

Förra gången Robin spelade från start i landslaget var hans efternamn felstavat på matchtröjan. Nu lär vi oss: Quaison.

ANNONS
|

Erik Hamrén tog med honom på vinterturnén till Chiang Mai i Thailand för sex år sedan. Då stänkte han in sitt första landslagsmål i King's Cup, mot Finland. Ett år senare följde han upp med sitt andra mot Island, när landslaget besökte Förenade arabemiraten.

Men det var först i höstas han blev ett anfallsalternativ på allvar för Hamréns efterträdare Janne Andersson. Förbundskaptenen testade honom från start i träningslandskampen mot Österrike i Wien i september. Det mest iögonfallande med Quaison den kvällen var att han spelade med ett felstavat namn på ryggen.

Desto mer i fokus hamnade han i under EM-kvalstarten mot Rumänien på Friends arena. Debuten i tävlingssammanhang kunde inte ha blivit mycket bättre.

ANNONS

"Stolthet och lättnad"

Quaison, till vardags i Mainz i Bundesliga, visade vägen när han från nära håll stötte in ledningsmålet i 33:e minuten.

- Det är jättesvårt att förklara hur det kändes, säger han.

Varpå han förklarar:

- Det var fantastiskt. Jag kände stolthet och lättnad.

Dessutom var Quaison inblandad i Viktor Claessons 2–0. Ändå räckte det inte för att han skulle var helt nöjd med debuten i en kvalmatch.

- Prestationen var okej, men jag kan bättre. Jag hade väldigt höga krav på mig själv men skönt att jag kunde hjälpa laget till en vinst. Det känns jättebra. Jag tyckte vi var bra i första halvlek, men vi släppte in dem lite för mycket i andra. Men vi vann, tog tre poäng och jag ska inte stå här och klaga, säger han.

ANNONS

Kysste vänsterskon

Den som tittade extra noga såg också att han kysste sin vänstersko. På den har han skrivit initialerna på sex vänner som inte längre är i livet.

- Jag pussar den skon varje gång jag går in på planen och när jag gör mål. Det känns bra, men jag hade förstås önskat att jag inte hade behövt göra det, säger Robin Quaison.

TT
ANNONS