Hector Maravilla var inte nöjd med insatsen under förlustmatchen mot Örebro FC.
Hector Maravilla var inte nöjd med insatsen under förlustmatchen mot Örebro FC. Bild: Håkan Fredriksson

Nu vill IFK Uddevalla studsa tillbaka

Räkna med ett taggat och revanschsuget IFK Uddevalla inför lördagens ligamatch mot Halmstad BK.

ANNONS

"Ska de vinna nu får de göra sitt livs match", sa IFK-tränaren Hector Maravilla inför förra helgens seriefinal och repris på vårens SM-final mot Örebro FC.

Det blev en tung hemmaförlust – säsongens andra – för Uddevallalaget som därmed tappade greppet om serieledningen.

– En varningsklocka, säger Maravilla inför lagets hemmamatch på lördagseftermiddagen.

Att det är jumbon Halmstad som väntar är inget som lugnar Maravilla.

– Inte alls, de tog sin första seger mot Nacka i söndags och det efter att ha förlorat tungt mot Norrköping på lördagen. Det är starkt gjort så jag är glad att de fick den segern då, men det är ett starkt kollektiv som vi måste möta med respekt och ge hundra procent. Alla vässar sig när det är dags för möte med oss, det har vi pratat mycket om.

ANNONS

Maravilla menar att laget börjat känna av att säsongen inleddes redan i juli.

– Jag är tacksam för att vi har en bra trupp, men jag har å andra sidan inte en enda gång haft samma trupp två matcher i rad, säger han och syftar på raden av skador och småskavanker som drabbat laget.

Dubblerandet med fotboll och futsal är en av anledningarna och därför har Maravilla, precis som några fotbollsklubbar, krävt att spelarna ska välja inför den väntande försäsongen för fotbollen.

– Vi kan inte ha säsonger som går in i varandra. Det handlar inte minst om hälsan, såväl den fysiska som mentala, säger han.

Förlustmatchen i lördags har Maravilla analyserat i flera timmar.

– Det är smått otroligt att vi förlorar. Trots att vi släppte in sex mål borde vi sett till chanserna gjort tio till femton mål framåt. Det var frilägen, två mot en, ramträffar...

Ineffektiviteten framåt är en sak, men det är tio insläppta mål på två matcher som ändå oroar honom mest.

– Det är inte riktigt likt IFK Uddevalla att släppa in de enkla målen. Försvarsspelet borde sitta, men något vi måste träna på regelbundet. Annars blir vi hårt straffade.

Efter lördagsmatchen blir det ett kort juluppehåll och sedan två pass inför hemmamatchen mot Hammarby nästa lördag. För Maravilla och lagets del får tomten gärna komma med tre poäng redan på lördagseftermiddagen när det också blir tv-sändning i Eurosport.

ANNONS

Inför matchen

Svenska futsalligan

IFK Uddevalla–Halmstads BK

Agnebergshallen, lördag 15.00

Läget i Uddevalla: Mido är fotskadad och borta från spel på obestämd tid. Kristian Legiec missar lördagsmatchen, men är troligen tillbaka om en vecka. "Säsongen är lång så vi tar inga risker med någon spelare", säger Hector Maravilla som också flaggar för att några spelare har varit förkylda.

ANNONS