Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henok Goitom och hans AIK kan bli svenska mästare på söndag. För att bli det krävs det dock att vara kvar i nuet enligt lagkaptenen.

Nuet det viktiga för AIK i guldsits

En seger mot Sundsvall på söndag så är guldet i hamn för AIK. Då vill Henok Goitom cementera sina och lagkamraternas fötter på jorden.

Efter att ha fått vila ut en natt i Östersund följt av en lättare träning anlände AIK-truppen under fredagseftermiddagen till klubbhuset i Karlberg, där ett mål husmanskost och en samlad presskår inväntade spelarna.

Ett gäng spelare som på söndag kan titulera sig svenska mästare i fotboll och som två gånger på kort tid har fått rejäla energitillskott i sin jakt på Lennart Johanssons pokal.

- Det började någonstans med den sena kvitteringen mot Malmö. Sedan kunde vi på något sätt ta den där energin med oss till Östersund. Skönt att det var match bara tre dagar senare så att energin hela tiden levde i omklädningsrummet och atmosfären, säger lagkaptenen Henok Goitom.

Vanlig uppladdning

Med den energin blev det en 2–1-seger, trots att nästan hela matchen spelades med en man mindre på planen.

- Alla gjorde 100 procent och kanske lite mer, säger Goitom.

Trots den dubbla moralboosten är det dock fötterna på jorden som gäller när allsvenskan kan avgöras. AIK-seger mot Sundsvall, eller Norrköpingsförlust mot Örebro, gör AIK till mästarlag.

TT: Hur laddar ni?

- Vi kommer ladda upp precis som vanligt. Det är det bästa konceptet just nu. Inte göra något annorlunda än hittills. Vi ligger ju etta av en anledning, säger lagkaptenen.

"Fokusera på rätt saker"

En vanlig uppladdning för det som Henok Goitom menar måste anses som en helt "vanlig" match.

- Det måste vara så. För vi vet om att det som händer i framtiden är ett facit av det man gör i nuet.

Förutom Goitom är det, självfallet, också tränarens uppgift att se till att inga fötter flyger dit de ännu inte får flyga.

- Det handlar om att kunna fokusera på rätt saker. Hittills har vi gjort det bra och kunde göra det på ett bra sätt mot Östersund. Men den matchen är inte mycket värd om vi inte gör det igen mot Sundsvall, säger tränare Rikard Norling.