Filip Rogic jublar efter 1–0-målet.

Ny bortaseger för Örebro

Det har gått lite så där på hemmaplan. Men borta har poängen ramlat in för Örebro. Mot IFK Göteborg kom en ny seger, 1–0, efter ett mål från Filip Rogic.

|

Örebro hade knappt haft en målchans.

Men precis i slutet av den första halvleken hittade Nordin Gerzic plötsligt fram med en briljant framspelning.

Eller var det ett misslyckat skott?

- Nej. Behöver ni ens fråga? skämtar Gerzic efteråt.

Rogic är inne på samma spår.

- Det där är intränat, Nordin har blicken för spelet. Han skjuter den mot bortre. Men sedan gäller det att vara där, säger han.

Passningen, hård längs marken, skar igenom Göteborgsförsvaret och friställde Rogic, som enkelt bredsidade in ledningsmålet.

Borta bäst?

Segern innebär att Örebro tagit tio av sina 14 poäng på just bortaplan.

- Jag har ju hört det där några gånger nu, säger Filip Rogic.

- Vi är jätteglada för den här segern. Men det är klart att vi vill börja vinna hemma också.

Publiken på Gamla Ullevi fick sedan se en intensiv kvitteringsjakt i den andra halvleken. IFK Göteborg hade ett tydligt spelövertag, men hade svårt att dyrka upp Örebros kompakta försvar.

Dessutom hade Göteborgstränaren Poya Asbaghi tvingats till två byten i backlinjen (Sebastian Ohlsson och André Calisir) redan i den första halvleken.

- En svår match att analysera. Vår första halvlek är spelmässigt bland det bästa som jag sett oss göra, säger Asbaghi.

- Vi skapar målchanser hela tiden och på olika sätt. I andra sjunker Örebro ner ännu mer, men vi skapar flera chanser ändå.

Sista för Nygren?

Till slut blev det dock en ny en snöplig tillställning på Gamla Ullevi.

Efter tre raka segrar på Ullevi, den större av de båda Ullevi-arenorna, har flytten "hem" inte blivit samma succé. Efter 0–0 mot både Malmö FF och Hammarby blev det en ny mållös match mot Örebro.

Med några minuter kvar gjorde Benjamin Nygren kvitteringsmålet. Trodde han. Men målet blev avblåst för offside, något som medförde att Nygren fick gult kort för sina protester.

Frågan är om det var det sista som hemmapubliken fick se av 17-åringen för den här gången? Anfallstalangen har de senaste veckorna rapporterats komma närmare och närmare en övergång till belgiska Genk i en mångmiljonaffär.

På fredagen bekräftade Nygren också att han nästa vecka ska åka till Belgien för att ”känna på läget”, som han själv uttryckte det i lokala medier.

- Vi får se, säger Nygren efter förlusten.

- Jag vill det som är bäst för min utveckling och det är en fråga som är omöjlig att svara på, då gäller det att gå på magkänsla, så det är det jag kommer att göra.