Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Dags igen. Jack "The Joker" Hermansson går en ny match i Sao Paolo på lördag kväll.

Ny fight för "The Joker"

Efter segern i UFC-debuten i början på september är det dags för Jack "The Joker" Hermansson att gå ny match. På lördag kväll ställs uddevallafightern mot brasilianaren Cezar "Mutante" Ferreira i Sao Paolo.

Jack "The Joker" Hermansson är uddevallabördig men bor och tränar sedan flera år i Oslo. I september vann han över engelsmannen Scott Askham i en gala i Hamburg. Det var hans debut i MMA-sportens finrum UFC.

Han hade önskat att avgöra på knockout men engelsmannen stod tiden ut och Hermansson vann på poäng efter tre ronder.

– Det tynger mig lite att jag inte lyckades avsluta matchen. Jag ville verkligen utnyttja möjligheten och synas så mycket som möjligt första matchen i UFC. Men jag är väldigt glad för segern och ska se till att avsluta tidigare nästa gång i stället, sa Hermansson till Bohusläningen efter den matchen.

Nu får han alltså en ny chans när han ställs mot brasilianaren Cezar "Mutante" Ferreira vid en gala i Sao Paolo. Trots att det är brasilianarens hemmaplan är det svensken som är favorit, enligt spelbolagen.

Och att Jack Hermansson är i fin form råder det ingen tvekan om. I alla fall, enligt honom själv. När Bohusläningen når honom har han varit i Brasilien en vecka.

– Allt pekar på att jag är i riktigt god form, säger han.

Han säger också att MMA är en gigantisk sport i Brasilien, den näst största sporten efter fotboll. Men han själv är inte ett särskilt stort namn i landet ännu, men det hoppas han kunna ändra på. Häromdagen fick han signera planscher, något som är obligatoriskt och något alla fighters gör inför de galor de ska medverka på.

– Jag hoppas kunna bli mer känd här nere efter lördagens match, säger han.

Lördagens MMA-gala i Sao Paolo är dock relativt liten och avgörs på en arena som tar ca 10 000 personer. Det är inte ovanligt att de säljer ut betydligt större arenor.

– Det kan vara uppemot 60 000 personer i publiken, säger Jack Hermansson.

28-årige Jack "The Joker" Hermansson kommer ursprungligen från Uddevalla, där han har en bakgrund som brottare i Uddevalla Atletklubb.

När Bohusläningen intervjuade honom i juli 2014 berättade han om var smeknamnet "The Joker" kommer i från.

– Det har hängt med sedan gymnasiet när mina kompisar tyckte jag gick och log hela tiden. När jag sedan skulle gå till en invägning och någon såg att jag log så blev det så att smeknamnet hängde med också in i MMA-sporten.