Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Ny klubb. Dennis Rundström, här tillsammans med dottern Felicia, är medlemmar i den nystartade judoklubben i Uddevalla.

Ny judoklubb i Uddevalla

På nyårsdagen såg en ny judoklubb dagens ljus i Uddevalla. Korpehôla judoklubb.

– Vi kände att vi ville ha något eget, säger tränaren och kassören Dennis Rundström.

Tidigare var Dennis och brodern Calle medlemmar i Uddevalla judoklubb, men för några år sedan lämnade bröderna klubben efter meningsskiljaktigheter och gick till Trollhättan. I höstas tyckte dom att det var hög tid att starta en egen klubb i hemstaden Uddevalla, och på ett styrelsemöte den 11 december bestämde man sig för att bilda Korpehôla judoklubb.

Den 1 januari 2013 var klubben officiellt bildad med Calle Rundström som ordförande.

– Vi vänder oss till alla åldrar. Från 3 år och uppåt. Än så länge är vi bara ett tiotal medlemmar men vi hoppas förstås bli större med tiden, säger Dennis Rundström.

Gillar lokalen

Judoklubben håller till på Bohusläns Kraftsportcentrum på Strömstadsvägen där även taekwondo, kendo och kickboxning har verksamhet.

– Vi hade en lokal på gång i Skredsviks gamla skola, men när vi fick erbjudandet om att komma hit så tyckte vi det lät som en bättre deal. En stor fördel är det finns ett gym i anslutning till lokalen, säger Rundström.

Calle Rundström är den som har de bästa meriterna av de båda bröderna. Han har kommit femma i både öppna SM och i senior-SM, och ska även vara med i SM 2013.

Träningsdag

Närmast på programmet för Korpehôla judoklubb är verksamheten under sportlovsveckan – vecka 8. Då får ungdomar mellan 3 och 19 år prova på judo under ett par dagar. Och redan i vecka 9 är det dags för nästa stora begivenhet i judolokalen.

Korpehôla har bjudit in distriktets samtliga judoklubbar för en gemensam träningsdag den 3 mars.

– Vi kommer att träna på fight, och det ska bli kul att se hur många som kommer. Det är alltid trevligt med lite utbyte mellan klubbarna, säger Dennis Rundström.