Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ny match väntar "The Joker"

Jack "The Joker" Hermansson gick tidigt på knock hemma i Globen för några veckor sedan. Nu är han klar för en ny fight.

Nu har Jack "The Joker" Hermansson dubbel anledning att fira. Förutom sin 29-årsdag på lördagen kan även den Uddevalla-bördige fightern fira att han är klar för en ny UFC-match.
Två minuter. Det var allt som krävdes för att Uddevalla-fightern Jack Hermansson, eller The Joker som han kallas, skulle vinna en efterlängtad UFC-match på hemmaplan. I ett fullsatt Globen för bara några veckor sedan gjorde han vad som krävdes mot Alex Nicholson och vann på teknisk knockout. Det var hans första seger i Sverige.
Han inledde den matchen i ett högt tempo och när han redan efter 20 sekunder fick chansen att ta ned sin motståndare högg han.
– Ge mig en match så snabbt så snabbt som möjligt. Jag vill bli bäst i världen, sa han efter matchen.
Nu får han som han vill. Under torsdagen gick UFC ut på Instagram att svensken kommer få en ny match inom den högsta organisationen inom MMA, som alltså kallas för UFC. Den här gången blir det en mellanviktsmatch mot engelsmannen Brad Scott.
– Det känns jättebra. När jag fick den här chansen var det bara att ta den, säger "The Joker" som har relativt bra koll på sin kommande motståndare:
– Ja, jag har faktiskt sett en del av honom. Han var med i en slags dokusåpa där han tog sig hela vägen till final. Så där fick jag se honom några matcher. Det var visserligen ganska längesedan, men jag känner att jag har koll. Det är en erfaren UFC-fighter som jag tror att jag matchar rätt bra med.
Det här blir den numera 29-åringens fjärde match i UFC, där han hittills samlat ihop ett matchfacit på 2-1 i oktogonen. Matchen kommer att äga rum under UFC Fight Night 114 i Mexiko den 5 augusti.
Och redan på måndag sätter förberedelserna inför matchen igång.
– Det blir som vanligt. Hård träning, och om vi kommer sätta upp någon speciell plan inför den här matchen gör vi det på måndag. 
Men på grund av den geografiska platsen för matchen tvingas han förbereda sig lite annorlunda.
– Matchen är på rätt hög höjd, så det blir väl den stora ändringen. Som vanligt är det väldigt viktigt att lägga stort fokus under förberedelserna. 
Tiden sedan segern i Globen har varit ganska lugn. Han har passat på att känna sig ledig, för att sedan få ett riktigt stort sug inför den kommande perioden av stenhård träning.
– Just nu tar jag det ganska lugnt, vilket är skönt. Det blir långa perioder runt matcherna, säger Hermansson som även hunnit med ett besök hemma i Uddevalla.
– Det blev en liten sväng dit, och lite tältning och fiskning. Har haft det skönt och känt mig ledig. Sedan såklart tränat lite grann också.
5 augusti är det alltså dags att kliva upp i oktogonen igen. Då är Uddevallas Jack "The Joker" Hermansson ute efter sin tredje UFC-seger.