Ny ordförande tar över i Uddevalla sim

I veckan kom beskedet att Uddevalla sims cheftränare Jacob Fredriksson lämnar klubben. Nu får de drygt 1 200 medlemmarna även en ny ordförande.

ANNONS
|

Bytet på posten är dock inte lika oväntat som på tränarposten. Avgående Mats Hedlund hade aviserat att han ville trappa ner, men kvarstår som vice ordförande.

Klubbens nye ordförande, 51-årige Magnus Josephson och IT-chef på Volvo Cars, är ingen nykomling i föreningen. Under mer än tio år som aktiv simförälder har han lärt sig verksamheten från grunden och sedan ett år har han ingått som ledamot i styrelsen. Uppdraget är hans första som föreningsordförande och han tar över under en för klubben mycket händelserik tid.

– Ja, det får man väl säga. Vi har väl två frågor som är prioriterade nu. Dels måste vi hitta en ersättare till Jacob Fredriksson, dels har vi frågan kring den nya simhallen. När det gäller tränarfrågan tycker jag vi har hittat goda kandidater till jobbet, säger Josephson.

ANNONS

Hallfrågan är mer komplicerad.

– Vi har en simhallsgrupp där jag varit med i sedan tidigare. Det finns beslut taget om ersättningshall så för vår del handlar det om att lägga mycket kraft på att den lösning som väljs är tillräckligt bra för vår verksamhet under de år som vi väntar på en ny hall.

Klubben tar nu fram ett behovsunderlag grundat på klubbens kraftiga tillväxt som ska lämnas till kommunen inom kort.

– Vi har gett vår respons på vad som funkar och inte funkar i de tre förslag som finns och vi tittar nu på hur man skulle kunna förändra de två förslag som i nuläget är för små för oss, säger Josephson.

ANNONS