Ny seger får Hunnebo att hoppas på Champions league-kval

Två raka etappsegrar. SFS Hunnebo har fått en drömstart på årets upplaga av seglingsallsvenskan och har nu chansen att knipa en kvalplats till Champions league.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

– Jättekul, vi har ett unikt team med en blandning av ungdomlig entusiasm, bred erfarenhet och ett gott lagarbete, säger Magnus Lundgren som varit skeppare under de två inledande omgångarna och som trivs med tävlingsformen.

– Ja, absolut. Det är kort och intensivt och man måste vara på hugget hela tiden. Viljan att vinna och erfarenhet kommer man långt med.

Den här gången hade han en besättning bestående av Klaes Mattsson, Emelie Cui, Mimmi Busck och Karl Mattsson med sig till Limhamn utanför Malmö som dom var omgångens tävlingsplats.

"Något vi verkligen lyckats med så här långt"

På fredagen var det utmanande förhållanden med lätta vindar där regerande mästarna från KSSS i Stockholm som tog två heatsegrar.

ANNONS

– Det var verkligen alla typer av förhållanden undre helgen, men laget behärskade dem alla. Målet har varit att dels hitta en bättre balans i laguppställningarna, men också att ha en högre lägstanivå och fatta rätt beslut. Något vi verkligen lyckats med så här långt, säger lagkaptenen Peter Johansson.

På lördagen, med vindar mellan fyra och nio meter i sekunden, kom också SFS Hunnebo till sin rätt och vann fyra kappseglingar i rad medan många andra av de 17 deltagande klubbarna problem med att bemästra strömmarna i Öresund. Något som inte minst visade sig vid starter och rundningar.

Sista tävlingsdagen bjöd på nya utmaningar med lätta vindar och stark ström där Hunnebolaget fortsatte att prestera på en hög nivå kunde säkra omgångssegern. KSSS, under ledning av meriterade skepparen Niklas Edler, blev tvåa och är Hunneboklubbens främsta konkurrent inför höstens två allsvenska omgångar.

Det blev bohuslänskt även på tredje plats genom Stenungsund med Jonas Berntsson, Magnus Lundberg, Hans Oskarsson, William Karlsson och Tova Källerfelt.

Siktar på Champions league-kval

Nu laddar SFSS inför den tredje deltävlingen som seglas i Örnsköldsvik 23–25 augusti. Då utan Magnus Lundgren vid rodret då reglerna säger att lagen måste använda sig lika mycket av alla tolv lagmedlemmar.

– Nu ska vi bygga upp nästa lag runt Klaes Mattsson som skeppare. Det blir hårdträning i sommar, säger Peter Johansson.

ANNONS

Målet är att komma bland de fyra bästa lagen vilket ger en kvalplats till Champions league-finalen som avgörs utanför Sardinien med Europas bästa lag liksom besättningar från Nya Zeeland och kanske även från USA.

– Det är verkligen något att se fram emot. Kvalen går Schweiz och troligen i ryska St. Petersburg där det gäller att hamna bland de sju bästa för en finalplats, säger Magnus Lundgren, som själv seglat VM och OS i olika klasser.

Den allsvenska finalen avgörs i Västerås 13–15 september.

Allsvenskan efter två av fyra omgångar

1. SFS Hunnebo 2 poäng

2. KSSS 6

3. Stenungsunds SS 8

4. Hjuviks BK 8

5. Strängnäs SS 13

6. GKSS 14

7. JK Västerås 18

8. Särö BK 19

9. Malmö SS 20

10. Stockholm 606-klubb 21

11. Halmstads SS 22

12. Upsala SS 23

13. Hudiksvalls SS 25

14. Skanörs BK 25

………………………………………………………………..

15. Örnsköldsviks SS 26

16. SS Kaparen 29

17. Oxelösunds SS 31

18. SS Hjälmaren 32

ANNONS