William Poromaa.
William Poromaa. Bild: Salvatore Di Nolfi/AP/TT

Ny succé för Poromaa – trea efter spurtdrama

Ännu en stark insats av William Poromaa.
Efter ett spurtdrama blev 22-åringen trea i 20 kilometer klassisk stil – hans andra pallplats på tre dagar.
– Jäkligt gött, säger han.

ANNONS
|

William Poromaa fortsätter att imponera i skidspåret. Efter att ha blivit trea i 10 kilometer fri stil under fredagen, hans andra individuella pallplats i karriären, följde han upp med en ny stark insats när det vankades 20 kilometer klassisk stil i franska Les Rousses.

Poromaa var med i tätskiktet från start och när det började dra ihop sig hade en grupp på sex åkare med Poromaa, finländaren Iivo Niskanen och en kvartett norrmän dragit ifrån resterande åkare.

Gruppen följdes åt ända in på sluttampen. Då lade spurtfantomen Johannes Høsflot Klæbo, Norge, in en till växel. De tre övriga norrmännen, Pål Golberg, Sjur Røthe och Didrik Tønseth lyckades inte slåss om pallplatserna.

ANNONS

Klæbo var för svår att rå på under upploppet och det blev en stenhård kamp om andraplatsen där Poromaa gick över mållinjen som trea bakom Niskanen.

– Jäkligt gött. Det var ett riktigt tufft lopp men det var kul. Det kändes liksom som en riktig skidtävling i dag med en tuff bana och hög fart så det var riktigt kul, säger Poromaa till Viaplay.

"Orkade inte riktigt"

Marginalen upp till Niskanen var endast en tiondel.

– Jag kände att jag hade chans att slå Iivo Niskanen. Men det blev lite för långt upp i botten av backen. Det var nära men jag orkade inte riktigt, säger han.

Poromaa berättar att helgen ska firas med pizza. Välförtjänt efter två pallplatser på tre dagar och en bra form inför VM i Planica som inleds den 22 februari.

– Det känns bra. Det känns som att jag gör det jag kan och håller planen som jag har haft. Det är bara att fortsätta och ha roligt på vägen, säger han.

Besviken Burman

Jens Burman blev 22:a efter ett tungt lopp där han menar att han fick slita med varje stavtag. Efteråt var han rejält missnöjd.

– Det är bedrövligt. Jag är fruktansvärt besviken, säger han.

Eric Rosjö blev 29:a, Oskar Svensson 44:a, Fredrik Andersson 45:a och Viktor Brännmark 52:a.

ANNONS
ANNONS