Örebros målvakt Carola Söberg tvingades släppa tre bollar förbi sig mot Kristianstad. Arkivbild.

Ny tung förlust för Örebro

Det tar emot för Kif Örebro i fotbollsallsvenskan. Tabelljumbon hade chansen att klättra i serien i bortamötet med Kristianstad men hade inte de berömda marginalerna på sin sida – och föll med 2–3.

|

Vid ställningen 1–1 hade Örebro två ramträffar – EM-resenären Julia Spetsmark nickade i ribban och Hanna Terry sköt i stolpen på den efterföljande returen efter en timme – och en boll på mållinjen efter att Kristianstads målvakt Brett Maron missbedömt en hörna. I stället gjorde hemmalaget 2–1 när Örebromålvakten Carola Söberg inte fick bort bollen bättre än att Sif Atladottir kunde skicka in den i mål.

Örebro fick in en kvitteringsboll – Frida Svensson på nick efter ännu en ribbträff – bara för att få se Kristianstads inhoppande belgiska Tine Schryvers avgöra matchen från inläggsposition på högerkanten i den 89:e minuten.

Michelle de Jongh gjorde 1–0 för Örebro i den sjunde minuten och Therese Ivarsson kvitterade för Kristianstad på tilläggstid i första halvlek.

Första målet

Överlägsna skytteligaledaren Tabitha Chawinga gjorde ännu ett mål för Kvarnsveden, hennes 19 för säsongen, med det räckte inte. Hammarby vände 0–1 till 2–1 tack vare sena mål av Alexandra Lindberg och inhopparen Astrid Larsson – hennes första i allsvenskan, i andra framträdandet.

- Superkul. Det var bara att gå in och köra, att löpa i djupled. Det lönade sig, sade Larsson i damallsvenskan.tv.

Larsson är med och konkurrerar om spel efter en tung start på säsongen.

- Jag var sjuk hela våren men tränade jättebra under uppehållet. Det är jättekul att få chansen, sade hon.

I och med segern klättrade Hammarby från elfte till nionde plats i tabellen, förbi Kvarnsveden och Göteborg.

Welin avgjorde

Göteborg förlorade borta mot Limhamn Bunkeflo, 1–2, och föll därmed ned på nedflyttningsplats i tabellen.

Nellie Lilja gjorde 1–0 för hemmalaget och Pauline Hammarlund, ratad av Peter Gerhardsson i VM-kvaltruppen, kvitterade strax före paus. Anna Welin satte segermålet för Limhamn Bunkeflo i början av andra halvlek.