Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Dino Bahtijarevic blev tvåmålsskytt i bortamötet med Country på onsdagskvällen. (arkivbild) Bild: Christer Lindgren
Dino Bahtijarevic blev tvåmålsskytt i bortamötet med Country på onsdagskvällen. (arkivbild) Bild: Christer Lindgren

Ny tung förlust för Kroppskultur

Återtåget till division 1 riskerar att dröja för Kroppskultur. På onsdagskvällen kom ännu en förlust mot ett av lagen som konkurrerar med Kropps om uppflyttnings- och kvalplatserna.

På bortaplan i Skövde mot HK Country var Kropps i ledningen vid några tillfällen och hade också kontakt hela vägen, men det blev förlust 24–26 (14–15).

– Det var jämnt och vi var nära, men tappar fokus för ofta och de svackorna kostade mycket. Samtidigt var ett av de bästa lagen i serien som vi mötte och tycker jag att vi spelade betydligt bättre idag än hemma mot Sörhaga i lördags, säger tränaren Sanjin Bahtijarevic.

Med storskytten Amar Agic hämmad av ryggproblem och febersjuke Anders Alfredsson nedbäddad hemma i Uddevalla var laget påtagligt försvagat såväl framåt som bakåt.

– Dessutom var vi utan en av våra målvakter Felix Johansson som också fick lämna återbud på grund av sjukdom.

Nu behövde Kropps inte oroa sig för målvaktsspelet då Lukas Stomvall storspelade för andra matchen i rad.

– Hans form är stigande. Försvaret var också stabilt och framåt var sexmålsskyttarna Henrik Blomqvist och Oskar Högström bra, säger Bahtijarevic som ger resten av laget får godkänt, men tillägger:

– Vi måste göra jobbet, fortsätta att jobba på vårt fokus och tålamod i anfallsspelet, precis som vi gjort hela säsongen. När vi slarvar och drar på oss tekniska fel så kostar det några kontringar och baklängesmål, säger Kroppstränaren som inte har givit upp hoppet.

– Det är många matcher kvar och i vilket fall så är jobbet vi gör nu viktigt för framtiden.

Målgörare för Kroppskultur var Henrik Blomqvist 6, Oskar Högström 6, Amar Agic 3, Albin Ahlén 3, Dino Bahtijarevic 2, Dusan Duric 2, William Andersson och Philip Wahlen.

I nästa omgång har Kroppskultur Guldkroken hemma i Agnebergshallen på lördag 22 februari 15.30.