Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Motståndare. Vitt och svart dominerar 2017 års division 2 serie. Från vänster övre raden: Kajsa Mazola - Skoftebyn, Josefin Claesson - Skepplanda, Emma Nyqvist - Herrestad, Evelina Löfström - Lödöse/Nygård, Jennifer Rosén - Vänersborgs FK, Emma Mattsson - Bullaren och My Löfström - Smögen (ställde upp som fotomodell för Smögen spelar egentligen i Lödöse/nygård.) Knästående från vänster: Evelina, Persson - Stenungsunds IF, Anna Ohlsson - Tjörns DFF, Jenny Strandberg - Vallen, Jessica Wänerlöv - Åsebro/Brålanda och Lars-Olof Lindberg - Trollhättans FK/BOIS/Halvorstorp.

Ny tvåa ska lyfta damfotbollen

En helt ny division 2-serie med lag från Bohuslän, Dalsland och Västergötland ska höja statusen på damfotbollen. De inblandade klubbarna är försiktigt positiva.

Det är Bohusläns Fotbollförbund som administrerar den nya serien som innehåller tolv lag, och på onsdagskvällen hölls en upptaktsträff i Stora Höga arena, där tränare och spelare träffade förbundsfolk. Först var det mingel innan det blev fotografering, domarinformation och annan information.

Marith Rutgersson och Maria Niklasson Bergsten, från Bohusläns Fotbollförbund, presenterade nyheter och gav information till klubbarna. Dessutom fanns domaren Robert Jendmyr på plats för att informera om nya regler för säsongen 2017.

– Vi är den enda division 2-serien som har ett fysiskt möte på detta sätter, vilket känns kul, säger Marith Rutgersson, även ordförande i Vallens IF.

Syftet med den nya serien är att höja statusen och kvalitéen på division 2-området. Förra säsongen drog sig tre lag ur damtvåan i Bohuslän och det blev få matcher för de kvarvarande lagen. Men genom att samarbete över distriktsgränserna blir det fler matcher med hög kvalité.

– Detta var det bästa som kunde hända för vår del och för fotbollen. Nu får vi fler och bättre matcher vilket gynnar alla. Resorna kanske blir längre, men vi hade gärna åkt ännu längre om det hade behövts, säger Roger Ljungström, tränare i Herrestads AIF.

Förra året upplevde han och spelarna Emma Nyqvist och Elin Persson att det blev för få matcher. Dessutom fick man möta samma lag flera gånger, något som upplevdes som tråkigt.

– Jag tycker det blev lite tråkigt. Även om det blir fler och lite längre resor nu så är det bara roligt, säger Emma Nyqvist och får medhåll av Elin Persson.

Roger Ljungström känner igen de flesta lagen och tror det kan bli en riktigt bra division 2-serie.

– Alla lag som åkte ur ettan finns i vår serie nu, så det gör ju att kvalitén på fotbollen höjs, säger han.

Även Mikael Holm och Mikael Stolt, tränare och assisterande tränare i Smögens IF är försiktigt positiva till en ny serie med fler lag.

– Det är bra för damfotbollen, men att det blir längre resor är både på gott och ont, säger Mikael Stolt.

Ordföranden i Bohusläns Fotbollförbund Stefan Herre Eriksson var också med på Upptaktsträffen och hälsade alla välkomna.

– Det är väldigt roligt för oss i Bohuslän att få administrera den här serien, säger Herre Eriksson.

LÄS OCKSÅ: