Nya erfarenheter för Dalens damer

Nykomlingarna har fått en tuff start. Men i helgen fick Dalen utdelning.

ANNONS
|

Efter fyra omgångar hade Dalens BTK lyckats ta en poäng i superettan. Inte så märkligt då de för första gången någonsin spelar i den nästa högsta serien.

Denize Franzén, Josefine Nilsson, Julia Fredriksson och Elina Nilsson ingick i laget som i helgen spelade två gånger två matcher i Eskilstuna.

Resultatet från dubbelsammandraget blev en poäng till Dalen.

På lördagen föll Dalen mot Malmö IF med 6–2 och mot Halmstads BTK med 6–0. Då gick det bättre på söndagen då det slutade oavgjort, 5–5, mot Norrtulls SK. Avslutningsvis vann Lekstorps IF med 6–2 mot Dalen.

Bakom poängen låg Elina Nilsson som vann tre singlar och spelade en jämn dubbelmatch tillsammans med Julia Fredriksson. Norrtulls Moa Arvidsson och Sofie Eriksson vann dock med 11–9, 11–8, 10–12, 11–9.

ANNONS

– Vi hade 5–4 inför sista matchen och en bra chans på två poäng men..., säger Åke Gustavsson, ledare i Dalen.

I tabellen har Dalen nu två poäng men ligger kvar som jumbo. Efter ett uppehåll återkommer damernas superettan med sammandrag i Kungshamn den andra februari.

– Det är en hög nivå för oss och det är kämpigt men också lärorikt. Tjejerna är unga, utvecklas och det är positivt att vi kan ta med oss massor av erfarenheter. Vi tar nya tag, säger Åke Guatavsson.

Dalens herrlag spelar i division 1 och i helgen blev det en vinst mot Askim och en förlust mot Alingsås. Laget ligger på fjärde plats efter sex omgångar.

ANNONS