Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Maria Nilsson, IK Orient slog nytt arenarekord och inomhusdistriktsrekord i kula. Bild: Sören Andersson/TT

Nya rekord för Maria Nilsson

Det blev några riktigt bra resultat när distriktsmästerskapet i friidrott inomhus för Bohuslän/Dal och Västergötland för tionde gången avgjordes i Rimnershallen i Uddevalla.

Inte minst IK Orient, som kom med en rekordstor trupp, hade en lyckad DM-dag med hela 51 medaljer, varav 25 guld.

Bland några resultat som stack ut märktes bland annat fjolårets SM-silvermedaljör Maria Nilsson, Orient som hade flera bra stötar och med 15,10 förbättrade sitt inomhusdistriktsrekord i kula som också var nytt hallrekord.

Den hittills bästa noteringen i hallen på 200 meter för herrar noterades av Orients Jacob Helsing med 22,91. Helsing vann också 60 meter på nya personbästat 7,25.

Andra fina resultat var bland annat Orientlöparen Felicia Sjöblom som vann 60 meter med personbästat 7,89, Mathilda Gustafsson, Tanum som vann 200 meter på 26,51 och IK Orients Klara Mattsson som vann stavhopp på 3.72. Daniel Cullin, Hälle vann 3 000 meter på 9.05,13 och hans klubbkamrat Johanna Hallsten satte ett nytt rejält distriktsrekord för F17 i viktkastning med 15.45.

Höjdtalangen Agustin Hilmersson vann plockade hem seniorsegern i höjd på 1.77 medan hans tränare Bertil Ljungqvist hoppade till sig ett nytt distriktsrekord i M65 klassen på 1.52.

Här hittar du resultatlistan från tävlingen