Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stannar. Viktor Olofsson ska börja läsa i Trollhättan och spelar kvar i Kropps kommande säsong.

Nyckelspelare blir Kropps trogen

Viktor Olofsson fortsätter i Kroppskultur. Detta trots intresse från allsvenska klubbar. – Det ska bli en kul säsong, säger 26-åringen, som till hösten börjar studera vid sidan om handbollen.

Kroppskulturs niometersspelare och playmaker Viktor Olofsson har länge haft tankar på att utbilda sig till polis. Till hösten kommer han också att börja plugga, men till socialpedagog i Trollhättan. Antagningsbeskedet fick han under tisdagen.

– Jag har jobbat mycket inom skolan och tycker mig ha fallenhet för att jobba med ungdomar som på något sätt har hamnat snett. Polishögskolan finns väl fortfarande lite där i bakhuvudet, men jag är positivt inställd till den här linjen.

Beslutet innebär att han fortsatt är en Kroppsspelare nästa säsong. Men intresse från andra klubbar har inte saknats. Olofsson har tränat med allsvenska Anderstorp och kontaktas av Varberg som spelar i samma serie.

– Det har också hört av sig klubbar som är likvärdiga Kropps, men jag ser ingen anledning att flytta. Nu vill jag fokusera på studierna och det kommer gå bra att kombinera.

Han ser med tillförsikt fram emot en ny handbollssäsong.

– Det ska bli kul. Förra säsongen tog vi oss till kval och drog vi upp intresset för handboll i stan igen. Vi har visserligen tappat Anders Alfredsson och Samuel Johannesson, men då får andra chansen att kliva fram. Vi har materialet för att nå en ny bra placering.

Jonas Carlsson, assisterande tränare, håller just nu i försäsongsträningen. Någon huvudansvarig är än så länge inte tillsatt, men det är inget som oroar.

– Givetvis hade det optimala varit att dem frågan redan var löst. Men det ska inte spela någon större roll. Laget laddar upp och tränar på samma sätt som innan, även om Jonas har kommit in med lite nya tankar mot vad vi är vana vid, men det är positivt att få utmana sig själv, säger Olofsson.

– Sportgruppen och styrelsen tar hand om detta och de har sagt att vi får veta så fort något är nära att bli klart. Jag hoppas och tror på en bra lösning så fort som möjligt.