Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nyförvärvet som tar huvudrollen i Kropps

Bäste målskytt och inblandad i avgörande ögonblick - på gott och ont. Det här nyförvärvet har gjort snabba och tydliga avtryck i Kroppskultur.

Axel Rämhed kom till Uddevalla i somras och har med sin krigarmentalitet blivit en favorit bland Kroppssupportrarna. Att han dessutom utvecklats till en stabil målskytt har stärkt hans position som startspelare i Gunnar Blombäcks förstauppställning.

– Jag vill vara en spelare som kliver fram och som aldrig ger upp, säger Ludvikasonen Rämhed.

Under säsongen den vänsterhänte 20-åringen gjort 70 mål och hittills varit noterad i målprotokollet i varje match. Han har också tagit ansvar när det kommit till avgöranden. Som en säker straffskytt har han visat på goda nerver under press, men också missat att rädda poäng. Som senast när en straff i slutsekunderna för ovanlighetens skull inte gick i mål.

– Det är ju alltid kul att göra mål, men bäst är ju när det är lite tajt. Två missade straffar på 14 matcher är bra. Jag går in i en bubbla, hör inte publiken och ser bara målet. En del är scouting en del är på känsla eftersom de också vet vem jag är nu.

Handbollen och kampviljan finns i blodet. Pappa Dick Rämhed har förflutet som elitspelare på linjen i Katrineholm, Borlänge, Ludvika och Lindesberg har under den tiden bland annat stött på nuvarande Kroppstränaren Gunnar Blombäck.

Själv lämnade Axel hemmet i Ludvika som 16-åring för handbollsgymnasiet i Lindesberg där han sedan stannade som spelare.

Valet att flytta till Kropps och Uddevalla var något han diskuterade noga med pappa – och beslutet är något han inte ångrar.

–Det är höga krav och det gillar jag. Jag kommer nog aldrig att träffa en hårdare tränare, men det ger resultat. Det är mycket bra som jag lärt mig och gör också en av mina bästa säsonger hittills, säger Rämhed.

Laget är en annan anledning till att han med stort sannolikhet förlänger kontraktet till våren.

– Vi har stor kapacitet och en skön vilja att vinna. Grabbarna i laget är dessutom hur sköna som helst och jag kom in i gänget direkt. Det finns ingen anledning att åka här ifrån nu när vi börjat bygga upp laget.

Nyckeln till att nå större framgångar menar han ligger i försvars- och målvaktsspelet.

– Vi måste lita mer på varandra.

Han är ändå optimistisk inför lördagsmötet med tabelltvåan Vinslöv.

– Jag tror vi vinner. Vi är riktigt starka hemma och har bra publik, det taggar oss ännu mer. Det finns ju inget lag i serien som är helt överlägset.

Inför matchen

Handboll, division 1 södra, herrar

Kroppskultur–Vinslöv

Agnebergshallen, lördag klockan 15.00

Läget i Kropps: Enligt tränaren Gunnar Blombäck har Oscar Jacobsson drabbats av en lårskada. Det är även oklart om Fredrik Cervell är tillgänglig för spel.

Se matchen i vår direktsändning på bohuslaningen.se med start 14.50. Matchen kommenteras av Joel Hansson och Fredrik Johansson.