Publiken i Kronbergshallen fick under fredagen beskåda handboll på högsta nivå. Men den tryckande värmen var svår att undgå och och den gjorde också att de traditionella reglerna fick åsidosättas.

|

De 529 personerna som hade tagit sig till Kronbergshallen bjöds på handboll på toppnivå när IK Sävehof ställdes mot IFK Kristianstad.

Visst är det så att vädret alltid ska ha sitt finger med i spelet. Den över 30 grader tryckande värmen gjorde sig även påtaglig under fredagens handbollsfest i Lysekil.

Publiken hade det varmt och satt och viftade med sina matchblad. Varmt var det självklart också för spelarna. Därför spelades denna match, för ovanlighetens skull i handboll, i tre perioder på 20 minuter vardera.

"Vi känner oss trygga"

Klockan 17.00 blåste det rutinerade domarteamet Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik igång matchen och det var Sävehof som skulle inleda matchen starkast.

De tre första målen var Göteborgslagets och det tog några minuter innan Kristianstad med Lysekilsfostrade Adam Nyfjäll fick upp farten. När målskyttet väl lossnade så var de Kristianstad som tog kommandot.

– Vi startar bra de första 20 minuterna och gör det vi säger att vi ska göra, säger Nyfjäll.

Sävehof, som är regerande svenska mästare, kom tillbaka i mittenperioden och jobbade sig ikapp den ledningen som Skånelaget skapat sig.

– Vi kommer in i en fas och känner oss lite säkra och trygga. Det går inte göra mot ett lag som Sävehof, säger Nyfjäll.

Nyfjäll bästa målgörare

Det skulle vara helt jämnt, 17-17, inför den sista perioden. Då klev Kristianstad fram och visade att de var det lag som var starkast den här kvällen. Adam Nyfjäll var i största grad delaktig i segern då han gjorde sex mål i matchen och tillsammans med lagkamraten Anton Helén blev matchens mesta målgörare.

– Det är alltid något. Vi har kört mycket fysträning det senaste och jag är inte riktigt där ännu i formen och har inte riktigt orken. Men jag tycker att det kändes bra för att vara så tidigt på säsongen, säger han.

Nu väntar fortsatt hård träning för Nyfjäll innan säsongspremiären som tyckte det var roligt att få komma tillbaka och spela på den gamla hemmaplanen.

– Det var väldigt roligt att få komma tillbaka till Kronbergshallen där jag har lagt ned så många träningstimmar och tid, säger han.