Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nykomlingar. Mikael Holm och Mikael Stolt tränar nykomlingarna Smögens IF som erbjöds en plats i den nya damtvåan.

Nykomlingen vill undvika botten

Två divisioner på två år - Smögen har tagit sig från fyran, till trean och nu tvåan. – Vi ska inte bli ett bottenlag, säger tränaren Mikael Stolt.

Smögens IF slutade fyra i division 3 Bohuslän/Dal förra säsongen. Efter årets omorganisation erbjöds laget en plats i den nya tvåan och antog utmaningen. Att det är en ny division 2-serie tycker tränarna Mikael Stolt och Mikael Holm både är på gott och ont.

– Det är bra för fotbollens kvalité, samtidigt som det blir längre och fler resor, säger Mikael Stolt som tillsammans med Mikael Holm representerade nykomlingarna på upptaktsträffen i Stora Höga arena.

Smögens IF har spelare från Smögen, Kungshamn, Bovallstrand och upp till Hamburgsund. Motståndet är så klart nytt för Smögens IF liskom Smögen blir en ny bekantskap för övriga lag. Mikael Stolt säger att de andra lagen kan vänta sig ett positivt spelande lag. Smögen har ett par nya spelare i år som de båda tränarna tror kan tillföra mycket. Malin Johansson kommer från Falköping och Alexandra Wiberg från Sennans IF i Halmstad.

– Båda är mittbackar så det är mycket troligt att det är de båda som kommer att bilda mittförsvar under säsongen. Vi har ju inte spelat ihop så mycket än, men det ser ut så, säger Mikael Holm.

En annan nyckelspelare bli anfallaren Julia Hellgren som öste in mål förra säsongen. När det gäller målsättningen tycker de båda tränarna det är svårt att säga hur bra laget är.

– Vi ska inte bli ett bottenlag i alla fall, säger de.

LÄS MER: