Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Gustav Nyquist (14) jublar med Jimmie Ericsson efter sitt 7-3 mål Kazakstan.

Nyquists hattrick sänkte Kazakstan

Två mål i andra perioden. Ett i tredje. Tre Kronors Gustav Nyquist hade målshow i storsegern mot Kazakstan.

Första satte Gustav Nyquist i powerplay. Alexander Wennberg spelade snabbt fram till Detroit-spelaren som drog till direkt.

Målet innebar 4–1 till Tre Kronor och att Kazakstan bytte målvakt.

Men det stoppade varken Nyquist eller Sverige.

4.26 minuter senare var det nämligen dags igen. Linus Omark väntade, väntade, väntade innan han till slut hittade fram till Nyquist som bara behövde sätta dit bladet för 5–1.

Och 14.02 in i tredje satte han hattrick-pucken i boxplay.

- Det var skönt för självförtroendet att få det här, sade Nyquist och hyllade sedan spelet tillsammans med kedjekamraterna Linus Klasen och Wennberg.

- Jag tycker att vår kedja växte mer och mer med matchen. Vi har skapat många lägen tidigare och jag tycker att kemin har blivit bättre för varje match vi har spelat. Så det var skönt att ta till vara på några chanser.

"Bygga vidare"

Totalt stod Tre Kronors andrafemma för tio poäng.

Nyquist klev av isen med tre mål och en assist, Wennberg med ett mål och tre assist och Klasen – som gjorde sina första poäng i ishockey-VM i Ryssland – gjorde ett mål och en assist.

- Ja, det blev en del. Kul att alla fick vara med i protokollet. Det hjälper vårt självförtroende och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, sade Nyquist.

- "Klasse" hittar många spelvägar och är skicklig med pucken. "Alex" och jag tänker någorlunda lika, och han är stabil tvåvägscenter som alltid ligger rött i försvarszon och får med sig pucken. På det sättet kan vi anfalla och få långa byten.

Wennbergs första

Wennberg satte 6–1 till Tre Kronor, ett mål som dessutom var hans första i landslaget.

- Det var skönt. Det kom från ingenstans men det skönt att tryck dit den och det kändes som att vi behövde det, sade han.

- Det var en bra passning av deras back och det var bara att fiska upp den.

Han tyckte även att det var lätt att samla på sig sina tre assist-poäng.

- Ja, det är bara passa Nyquist så gör han mål. Det är inte svårare än så. Han är en fantastisk spelare, snabb, rivig och försvararna har problem med honom hela tiden. Jag tycker att vi har hittat en bra kemi och jag tror det kommer funka lika bra nästa match också, sade Wennberg.