Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det var knôkat med folk när startpistolen ljöd och trots några vurpor blev det inga större skador under årets Mussellopp.

Nytt banrekord på Musselloppet

Musselloppet har än en gång spridit löparglädje i Lysekil. Bäst sprang EM-klara Annelie Johansson.

För femte året så avgjordes Musselloppet i centrala Lysekil och med vädrets hjälp så blev det en riktig folkfest.

Precis som de senaste åren så var den första klassen ut de som tävlar i Special Olympics där deltagarna skulle ta sig igenom den två kilometer långa banan på vilket sätt de ville.

Bäst lyckades Otto Pålsson från Lysekil som därmed blev lördagens första mästare när han korsade mållinjen.

Därefter var det dags för de yngsta deltagarna att göra sig redo.

Uppvärmningen skötte Lysekil Gymnastikförening och det var nästan inte en person på arenan som inte fick feeling och följde med i de rörelser som ledarna visade upp.

Så när starskottet väl smällde var det nästan svårt att inte vilja springa iväg själv och löpa de 1.3 kilometrarna som de flickor och pojkar upp till nio skulle sprinta runt.

För det var verkligen sprintfart och ut från stadion var det till och med svårt för vägvisarna att hinna med och hade inte banan varit snitslad så kunde nog de första löparna ha bevisat att med rätt fart så kan alla gå på vatten.

När upp till nio-klassen hade gått i mål var det dags för de upp till tretton att ge sig av, där var tempot betydligt lugnare till en början men väl på målrakan bjöds det på flera spurtdueller och highfivesen med publiken var lika vanliga som sill på midsommarbordet.

Slutligen var det så dags för dagens två största lopp. Nämligen herrarnas och damernas lopp på 10 kilometer, två varv runt banan i centrala Lysekil.

Med från förra året fanns storfavoriten Japhet Kipkorir som sikta på ett nytt banrekord på herrsidan.

På damsidan handlade det om Annelie Johansson som om några veckor springer maratonloppet på europamästerskapen och hade valt Musselloppet som sista tävlingslopp.

Efter ett varv så var de båda förhandsfavoriterna också loss i sina respektive klasser och båda var på väg mot nya banrekord efter halva loppet.

Men där Kipkorir tröttnade och missade rekordet med några sekunder så fortsatte Johansson och med tiden 36.27 krossade hon det gamla rekordet med nästan två minuter.

– Det var ett bra lopp tycker jag, jag sprang två jämna varv och det kändes bra hela tiden trots värmen, säger Johansson efter loppet.

För resultat se musselloppet.se