Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joakim Lindström med pucken.

Nytt kontrakt – sedan visade Lindström vägen

Räkna med Skellefteå och Joakim Lindström även den här säsongen. Och i några år till – strax före nedsläpp i 5–1-segern mot Rögle signerade anfallsstjärnan ett nytt treårskontrakt med sitt lag.

- Mitt mål har hela tiden varit att fortsätta i Skellefteå. Jag gillar staden och familjen trivs. Men framför allt känns det som om vi har något riktigt bra på gång med laget, säger Joakim Lindström.

När pucken släpptes i premiären var det han som som gav sitt Skellefteå luft under vingarna och ett försprång i målprotokollet, trots Rögles spelmässiga övertag i början. Först genom en passning rakt igenom boxen till en ensam Filip Berglund som med ett handledsskott satte 1–0 drygt fem minuter in i matchen.

Sedan med ett slagskott intill stolpen till 2–0  i numerärt överläge mitt i öppningsperioden. Så långt hade hemmalaget varit hundraprocentigt framåt och gjort mål på båda sina skott i matchen.

"Rögle är intensiva"

För ”nya” Rögle, med hela nio nya spelare jämfört med förra säsongen, greppade taktpinnen från start och satte ett osäkert Skellefteåförsvar i gungning utan att kunna få dit pucken.

- Det har absolut hänt en del med Rögle sedan Cam Abbott tog över. De är intensiva och jobbiga att möta. 5–1 speglar inte matchen, säger Joakim Lindström.

Abbott tog över mitt i förra säsongen och lyfte laget direkt. Den trenden kan nog fortsätta.

Skånelaget spelar nu med en helt annan aggressivitet och intensitet. Målnollan spräcktes också i början av mittenperioden när Christopher Bengtsson, ny från Södertälje, gjorde sitt första SHL-mål för klubben.

När Rögle såg ut att vara på gång var det i stället dags för ett nytt Skellefteåmål i numerärt överläge.

Och sedan seglade fjolårets finallag ifrån i målprotokollet.

- Vi får inte titta för mycket på resultatet, det speglar inte matchen. Långt in i tredje perioden hade vi kontakt men Skellefteå är ett bra lag och väldigt effektiva. Vi hade behövt visa mer desperation framför deras mål och mer aggressivitet i vår egen zon, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Kedjekamraten en av anledningarna

3–1 till Skellefteå gjordes av norrmannen Mathis Olimb, ny från Linköping, och 4–1 av Oscar Möller.

Han är en av anledningarna till att Joakim Lindström valt att förlänga med Skellefteå.

- Oscar är en av mina bästa kompisar, så det är klart att det spelar roll att han också blir kvar.

När Joakim Lindströms kontrakt går ut är han 38 år gammal.

- Är jag hel och frisk och kan hålla den nivå jag tycker är bra kanske jag fortsätter. Om klubben har användning för mig, säger anfallsstjärnan.

Förra säsongen överraskade Skellefteå genom att ta sig till sin sjunde final på åtta år. Om laget ska nå lika långt igen krävs det att försvarsspelet höjs några snäpp. Med Joakim Lindström och kompani ser det bra ut framåt. I egen zon såg det darrigare ut mot Rögle.