Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rebecka Blomqvist har kallats till EM-kvalet i Göteborg på tisdag Bild: FREDRIK KARLSSON

Nytt landslagsuppdrag för Rebecka Blomqvist

I torsdags gjorde hon två mål för U23-landslaget i träningsmatchen mot Nederländerna. På fredagen fick hon veta att hon skulle ansluta till A-landslaget under lördagen.

– Det var snabba ryck, med det är bara kul att få chansen att spela en landskamp hemma i Göteborg, säger hon i bilen på väg till samlingen inför tisdagens EM-kvalmatch mot Slovakien.

Hon var förberedd på ännu en träningslandskamp mot Nederländerna under lördagen, men telefonsamtalet på fredagen ändrade på det.

Anledningen till den snabba förflyttningen var Anna Anvegårds skada under landslagsträningen i torsdags. Rosengårdsanfallaren fanns inte med på planen i segermatchen mot Ungern på fredagen och landslaget bedömer att Anvegård inte heller kommer vara spelklar på tisdag.

Anvegård delar just nu skytteligaledningen i allsvenskan med just Rebecka Blomqvist

Även Elin Rubensson missar nästa EM-kvalmatch. Rubensson var inte med landslaget i Ungern på grund av en hjärnskakning som hon ådrog sig i sista klubblagsmatchen inför samlingen. Mittfältaren kommer inte att ansluta till truppen i Göteborg.

Det har varit en hektisk månad för Rebecka Blomqvist med A-landslagsdebut, toppstrid i allsvenskan, Champions League och U23-landskamp.

– Det känns att det är i slutet av säsongen, men det känns ändå lätt att ladda om, inte minst för en sådan här match, säger hon.