Mästare. Martin Skarin från Dance Port och Ida Gullbrandsson från Västkustbuggarna tog SM-guld i boogie woogie för ungdomar.
Mästare. Martin Skarin från Dance Port och Ida Gullbrandsson från Västkustbuggarna tog SM-guld i boogie woogie för ungdomar.

Nytt succémästerskap för de bohuslänska dansarna

Det blev ett nytt succé-SM för de bohuslänska dansarna – med ett efterlängtat guld. Det ordnade ungdomarna Martin Skarin och Ida Gullbrandsson.

ANNONS
|

För andra året i följd stod Helsingborg som värd för svenska mästerskapen i danssport. Precis som i fjol hade Bohuslän en stor trupp på plats och precis då blev det medaljregn. Med en stor skillnad – i år blev det även ett guld. Under fjolårets SM-tävlingar tog de tre klubbarna Dance Port, Munkbuggarna och Västkustbuggarna åtta medaljer tillsammans. Den här gången blev det ytterligare en.

Det kom genom Martin Skarin och Ida Gullbrandsson som slog till i tävlingens första gren. Duon från Dance Port och Västkustbuggarna visade vägen till den bohuslänska framgången när der vann boogie woogie i ungdomsklassen. Det var också det första SM-framträdandet någonsin för Martin och Ida. Efter den starten fortsatte de att stapla medaljer under lördagen. Samtliga var av valören och brons kom i lindy hop, bugg, och rock.

ANNONS

I den sistnämnda klassen fick de sällskap på prispallen av Munkbuggarparet Ted Alfredsson och Julia Nyman som knep silvret. Ted och Julia hade också en lyckad SM-debut med totalt fem finaler – och fyra silver. Förutom redan nämnda rock kom de i klasserna bugg, lindy hopp och dubbelbugg tillsammans med Julia Kristiansson.

Men lördagens medaljregn på lördagen var inte över för de bohuslänska dansarna. I rockklassen visade Rasmus Knifsund och Silje Elveback att formen håller i sig från EM förra helgen. Landslagsparet från Munkbuggarna trivdes ypperligt även på SM-golvet i Helsingborg och lade beslag på ett SM-silver i rockens juniorklass.

Den sista medaljen, även det silver, togs av Erik Kristiansson, Alicia Såthén och Matilda Lindh. Trion från Dance Port gjorde sin tredje raka SM-final i dubbelbugg och tog den här gången sin andra medalj.

De bohuslänska klubbarna svarade också för ytterligare ett antal finalplatser. Såväl i ungdoms och juniorklasserna som i vuxenklassen. Det kunde ha blivit fler pallplatser. Allra närmast var var Odin Willig, Emma Lindh och Matilda Carlsson från Dance Port som placerade sig i fyra i en tät final i vuxenklassens dubbelbugg.

ANNONS