Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Snabbast. Lars Niklasson och Mikael Vesala från Uddevalla vara snabbast i Lysekils Race. Bild: Privat

Nytt upplägg för Lysekils Race i segling

15 båtar seglade Lysekils Race som hade ett nytt upplägg i år. Uddevallaseglarna Lars Niklasson och Mikael Vesala var först i mål.

Lysekils Segelsällskap sår som arrangör för Lysekils Race och hade i år ett nytt upplägg för seglingen. På lördagen var det ett så kallat ”In port race ” typ det som seglas i Volvo Ocean Race. Denna segling vann Lars Niklasson med besättning och Mikael Vesala med delvis brasiliansk besättning, kom tvåa.

På söndag var det premiär för ett nytt upplägg med gemensam start. Under seglingen fick de snabba och mellansnabba båtarna olika ”loopar” allt från 9150 meter till 250 meter extra längder.

– Fördelen är bland annat att båtarna efter den gemensamma starten och förhoppningsvis gemensamma målgången är ute på seglingen ” lika ” lång tid, säger Tommy Andersson i SS VIken/Ägir.

Efter en rafflande målgång med nästan alla deltagarna båtarna samtidigt var Ulf Danielsson i en Albin Alfa snabbast och sekunderna efter kom Uddevallaseglarna Lars Niklasson och Mikael Vesala i mål.