Oavgjort i LSK:s hemmapremiär

Trots bra spel lyckades LSK inte få med sig segern i hemmapremiären mot Örby. Gästerna kom tillbaka i matchen och lagen fick dela på poängen.
– Jag tycker att vi gör en godkänd match i dag men vi ska ha mer utdelning för det, säger tvåmålsskytten Jennifer Johansson.

|

Det var två revanschsugna lag som gjorde upp när LSK mötte Örby i hemmapremiären på Skarsjövallen. Båda lagen kom till matchen efter förlust i första omgången och ville bryta trenden.

Första halvlek var jämn och präglades av mycket kamp. Den farligaste målchansen stod gästerna från Örby för med ett stolpskott, men halvleken slutade mållöst.

Målen kom i andra halvlek

När andra halvlek satte igång började också målen att rassla in. I den 51:e minuten gav Jennifer Johansson LSK ledningen med 1-0. På distans drog hon till och fick se bollen segla in över målvakten.

Glädjen skulle dock bli kortvarig för LSK. Fyra minuter senare kvitterade Örbys Tilda Larsson, också det med ett långskott.

I den 57:e minuten fick LSK en drömchans att återta ledningen. Ett inlägg från vänster studsade upp på handen hos en Örbyspelare och domaren dömde straff. Jennifer Johansson stegade upp och kunde kyligt sätta bollen i mål och bli tvåmålskytt.

Men Örby skulle inte ge sig. Med kvarten kvar att spela kvitterade Felicia Söderberg genom ytterligare ett långskott. Båda lagen gick sedan för att avgöra matchen men de stora målchanserna uteblev och slutresultatet blev 2-2.

”Vi borde haft den här trean”

Jennifer Johansson tycker att LSK:s insats förtjänade mer än ett oavgjort resultat.

– Vi får inte bjuda dem på så lätta misstag som vi gjorde i dag. Annars tycker jag vi gör det bra.

– Även om vi får lika poäng är det vi som är det spelande laget och äger hela matchen. Vi gör några misstag och det blir vi straffade för. Det känns tyngre för oss än för dem tror jag, säger tvåmålsskytten.

Efter matchen var LSK:s tränare Mikael Prodér besviken över resultatet och att laget inte lyckades stänga matchen och få med sig segern.

– Just nu är det lite tufft. Det känns som att vi borde haft den här trean. När vi får 2-1 trodde jag vi skulle ha med trean hem. Då var vi rätt dominerande men det lönar sig att skjuta i fotboll.

LSK får fortsätta vänta på säsongens första seger. Härnäst väntar ett derby när man tar sig an FC Trollhättan på bortaplan. Matchen spelas fredag 19 april 19:00.