Oavgjort i seriefinalen

IFK Uddevalla hade ledningen länge. Men till slut lyckades serieledande IFK Göteborg kvittera och de två kamratföreningarna delade broderligt på poängen. – Vi borde ha fått med oss samtliga poäng ikväll, säger IFK Uddevallas tränare Mikael Alfredsson.

|

Det var en upphaussad match som skulle spelas i Prioritet Serneke Arena. Serieledande IFK Göteborg mot andraplacerade IFK Uddevalla. Tre poäng skiljde lagen åt innan matchen och i potten låg en säkrad plats i semifinalspelet.

Men det var inte prat om några nerver eller tagna spelare utan det var full fart direkt från start och det syntes att det var två av Sveriges bästa futsallag som möttes.

– Vi kontrollerar den första halvleken bra, särskilt de första femton minuterna, sen gör Göteborg en förändring i sitt spel och jobbar sig in i matchen igen, säger Mikael Alfredsson.

Den första halvleken förblev mållös, mestadels på grund av två fantastiska målvakter. Både Marcus Gerd och Christopher Solberg gjorde den ena svettiga räddningen efter den andra.

Efter fyra minuters spel i den andra halvleken tog de gästande kamraterna från Uddevalla ledningen. Petrit Zhubi fick en passning som han bröstade med sig innan han dunkade in bollen över Solberg i Göteborgsmålet.

– Det var ett oerhört snyggt mål och vi kände att vi fick lite mer flyt i spelet efter målet, säger Alfredsson.

IFK Uddevalla saknade inte chanser för att utöka sin ledning men "Änglarna" från Götet var de som skulle göra nästa mål.

Mathias Etéus lyckades med tio minuter kvar att kvittera. Ett mål som blev det sista och därmed fastställde slutresultatet till 1–1.

– Överlag är jag såklart nöjd med poängen, men det hade varit mer rättvist om vi fått med oss alla tre hem. Vi får ta med oss det som vi gör bra och fortsätta fokusera på det defensiva under de kommande träningarna innan det är dags för avgörandet, säger IFK Uddevallas tränare Mikael Alfredsson.

Ett avgörande som kan bli både tajtare och svårtippat än många trott på förhand.

I och med dagens poäng går IFK Uddevalla upp på 25 poäng. Serieledaren IFK Göteborg har 28 och har dessutom en hängmatch. Trean i tabellen, Avenyn har 22 poäng och kan vid en seger mot Borås under söndagen gå upp på samma poäng som IFK Uddevalla.

Efter helgens matcher återstår det en match för både Avenyn och IFK Uddevalla. De matcherna kommer att spelas nästkommande helg då IFK spelar hemma mot GAIS och Avenyn välkomnar Skoftebyn till Lisebergshallen.

De två bäst placerade lagen i serien går till semifinalsspelet i Uddevalla i mitten av februari.

IFK Göteborg–IFK Uddevalla 1–1 (0–0)

Mål, Petrit Zhubi (24), Mathias Etéus (30)