Det blev oavgjort mellan IFK Norrköping och Malmö FF efter en sen kvittering av Pontus Almqvist. Bild: Anders Bjurö/TT

Oavgjort i stormötet – efter superinhopp

I onsdags befäste IFK Norrköping serieledningen tack vare 3–1 mot Göteborg. När de gästade Malmö FF var hemmalaget hela sju poäng efter och piskade att vinna. Ett sent mål av superinhopparen Pontus Almqvist såg till att Norrköping fortsatt har ett stadigt försprång på guldfavoriten.
– Jag vet vad jag har i mig och har haft den här målkänslan hela tiden, säger Almqvist till Dplay.

Ola Toivonen gjorde sin första allsvenska match från start sedan hemkomsten till Malmö FF. I sin senaste sejour i klubben kom han fyra i skytteligan (14 mål) – men det var å andra sidan tolv år sedan.

Anders Christiansen var också han tillbaka. Utan Christiansen, som både gjort två mål i premiären mot Mjällby och hattrick i cupkvarten mot AIK, hade Malmö FF:s anfallsspel kärvat.

Det var också Christiansen som skulle spela fram till Sören Rieks som i den 36:e minuten kunde tråckla sig fri och dunka in 1–0.

Målet var Rieks femte i karriären mot just Norrköping, han gjorde också mål när lagen möttes i höstas.

– De senaste matcherna har jag gjort det, så det känns skönt, sade Rieks i Dplays pausintervju.

Kaptenen tillbaka

Även serieledaren kom till spel stärkta. Alexander Fransson var tillbaka från skada och gjorde sin första start för säsongen.

Kaptenen spelade dock endast 45 minuter.

För Toivonens del blev det 75.

– Man ser att det inte är en hundraprocentigt tränad Toivonen, men i mellanrummen så ser man hans touch, summerade Dplay-experten Jens Fjellström.

Superinhopp

IFK Norrköping var inför mötet i Malmö överlägset målgladast i allsvenskan och hade gjort sju mål mer än något annat lag i ligan. Man skulle inte gå mållösa denna gång heller.

Pontus Almqvist hoppade i segermatchen mot Göteborg in och gjorde mål. Och mot Malmö FF skulle historien upprepa sig.

I 88:e minuten tog 21-åringen emot Rasmus Lauritsens nick, bröt sig fri och placerade in 1–1 via stolpen.

– Jag vet att lägena kommer när man spelar i ett sådant lag som jag spelar i. Jag känner Rasmus och vet att han vinner nästan varje boll. Jag visste den skulle komma till mig, jag tog mig förbi Oscar Lewicki och placerade in den, säger Almqvist.

Malmö FF toppar inför årets säsong guldligan med 20 titlar. Norrköping ligger trea med 13. Efter kvällens 1–1-match lever hoppet om att minska försprånget.