Romas svenske landslagsmålvakt Robin Olsen släppte in ett mål i hemmamötet med Milan i Serie A.

Oavgjort när kritiserad Olsen fick stå kvar

|

Robin Olsen fick en jobbig start hemma mot Milan i Serie A-fotbollen. Men landslagsmålvaktens Roma kvitterade och stormötet på Olympiastadion slutade 1–1 efter en viktig svenskräddning på slutet.

Olsen har kritiserats under veckan sedan han släppte in sju mål i onsdagens 1–7-förlust borta mot Fiorentina i italienska cupen. Trots det fick den svenske landslagsmålvakten återigen chansen i söndagens ligamatch.

Olsen tvingades hämta bollen ur eget nät redan efter 25 minuter då Milans nye anfallare Krzysztof Piatek satte 1–0 för bortalaget. Därefter uppträdde svensken säkrare och i 46:e minuten kunde lagkamraten Nicolò Zaniolo kvittera till 1–1. I matchens 90:e minut gjorde Olsen en avgörande räddning och matchen slutade oavgjort.

Roma, som buades ut efter slutsignal, är därmed kvar på femte, och Milan på fjärde, plats i Serie A-tabellen som Juventus leder.