Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Täckt vare här. Tibrospelarna gör sitt bästa för att täcka undan skottet i matchen mot Oddevold i P12-klassen. Matchen vann Oddevold med 4–2

Oddebollen inledde i regn

29–åringen Oddebollen är en tre dagar lång fotbollsfest. Även för de som inte är med och spelar fotboll.

Året är 2003. På de flestas läppar eller fastetsad i huvudena satt en hallänning och sjöng om alla känslor som kom på en och samma gång.

Exakt 11 år efter det så är det kanske den gamla svensktoppsettan som bäst beskriver den fotbollsturnering som utspelar sig på Bodelefältets och Gustafsbergs fotbollsplaner.

För är det inte glädjeskrik och klassiska tevepuckhögar så är det amazonfloder av tårar och knytnävsslag i gräsmattan för vinnarna och förlorarna i Oddebollen.

Då är det bara en matchdag som avgjorts.

Ja, så är den då igång igen. Oddebollen. För det 29:e året så drabbas Uddevalla av fotbollsfeber och av den första dagens matcher att döma så kan det bli en svårbotad sjukdom.

Första lagen ut sparkade igång redan klockan åtta på morgonen men medan spelarna bjöd upp och spelade en pigg fotboll trots den tidiga timmen.

Men däremot hade vädrets gudar vaknat med det vidrigaste morgonhumör som kan tänkas. Inte ens den mest irriterade tonåringen är i närheten.

Regnet föll från alla håll och kanter och visserligen uppskattades det säkert av gräset som tidigare under sommaren mest fått solsken, men den stora publiken hade garanterat hoppats på ett annat väder.

Två strukna lag

Regnet till trots så var det ett högt tjoande och tjimmande runt samtliga planer.

– Det var inte så värst regnigt faktiskt, mest som att någon skvätt lite med näven, säger Leif Lindvärn från arrangörsklubben IK Oddevold.

För de som inte hade match för tillfället så fanns det flera sidaktiviteter att göra. Till exempel så gav en av de stora mataffärerna alla som ville chansen att visa sin pricksäkerhet med vinster från allt mellan äpplen till fotbollar.

Men det är ju fotbollen som ska vara i fokus och att formulera samtliga matcher i en text är i det närmaste omöjligt, men Leif Lindvärn väljer att summera dagen enligt följande.

– Dagen har varit perfekt, vi har inte haft några problem att rapportera om under dagen alls, säger Lindvärn.

Alla lag som skulle vara har också kommit, även om det redan innan turneringen blev klart att två lag hade strukit sig.

– Det fick vi reda på bara några dagar innan så därför blev det lite svårt att hitta ersättare men så är det, säger Leif Lindvärn.

Precis som tidigare år är det flera av klubbens egna ungdomar som är domare under Oddebollen och har enligt Lindvärn skött sig utmärkt under den första dagen.

– Vi fick jaga några ytterligare domare men sedan vi fick tag på alla har det flutit på alldeles utmärk, säger han.