Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Axel Pettersson gjorde mål och var kreativ, men trots många positiva besked från Oddevold fick laget vända hem med ännu en förlust. (arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson
Axel Pettersson gjorde mål och var kreativ, men trots många positiva besked från Oddevold fick laget vända hem med ännu en förlust. (arkivbild) Bild: Håkan Fredriksson

Oddevold föll igen – men ändå tydligt framåt

Krisen består och den femte raka förlusten svider utan tvekan för Oddevold. Ändå var det, jämfört med förra söndagens genomklappning, ett pånyttfött Oddevold som lämnade Åtvidaberg.

– En remarkabel uppryckning sedan i söndags och en hel del positivt att ta med oss, men det är ju jäkligt tråkigt att vi inte kan få med en poäng när vi skapar så många chanser. Effektiviteten måste bli bättre, säger Lennart "Kral" Andersson efter sin första match som tränare för Uddevallalaget.

Insatsen mot Trollhättan hemma senast var påfallande energilös. Den här gången var det bättre fart på benen och det fanns både driv och ambition, men redan efter tio minuter kom målet Oddevold inte behövde.

Ett hemmainlägg skulle plockas ned av Oddevoldmålvakten David Olsson som dock inte fick grepp om bollen som i stället via attackerande Alem Plakalos fot retfullt rullade in i mål. Olsson hade dittills haft en svettig start då Åtvidabergsspelarna testade honom ett antal långskott som fick stötas till hörna.

Kvittering av Pettersson

Oddevold fortsatte ändå sina försök att föra spelet. Det betalade sig i 16:e minuten när en välplacerad hörna från Kamal Mustafa nådde Axel Pettersson som hårt uppvaktad nickade in kvitteringen.

Nytt hopp, men en passiv försvarsinsats öppnade för en hemmaattack iscensatt av Max Olsson var soloräd ledde till ett inspel där Ryan Binns tryckte in 2–1. Något som gjorde "Kral" rejäl irriterad.

– Baklängesmålen är för enkla, och inte minst det andra retar mig. Det är så passivt agerat när vi låter deras spelare ta sig förbi tre försvarare.

Ett lag i motgång har sällan marginalerna på sin sida och det bevisades sällan så tydligt som på Kopparvallen.

En kollision mellan hemmamålvakten Henrik Gustafsson och Valon Gashi kunde ha resulterat i en Oddevoldstraff. Pelle Ödlund hade i slutet en boll i mål efter fint förarbete av Armed Shollova och Axel Pettersson, men det slutade med en tajt offsideavblåsning på Valon Gashi som ansågs påverka spelet. Vidare hade Valon Gashi två cykelsparkar på mål. Båda räddades av Gustafsson, varav den första på ett fantastiskt ingripande.

Zeljkovic skadad

Inget resulterade. Oddevold satsade hårt framåt i slutet och hade ytterligare några halvchanser, men det öppnade också för omställningar för hemmalaget. Två gånger kunde David Olsson avstyra med fina ingripanden, men i den tredje kontringen, på tilläggstid, överlistades han till slut ännu en gång av Ryan Binns.

Som om det inte räckte skadades Ajdin Zeljkovic i en närkamp och fick ledas ut med en förmodad fotledsskada.

– Vi vet inte hur illa det är. Vi får avvakta, säger Oddevoldtränaren som påpekar att det återstår mycket hårt arbete för att vända trenden.

Åtvidaberg tog sin fjärde raka seger efter en odiskutabel Tor-Arne Fredheim-effekt. Om och när det blir någon verklig Kral-effekt återstår att se. Lördagens förlust var, trots allt, ett fall framåt och en i vissa delar återvunnen heder.

Fotboll, division 1 södra

IK Oddevold–Eskilsminne IF 3–1 (2–1)

Mål: 1–0 Alem Plakalo (10), 1–1 Axel Pettersson (16), 2–1 Ryan Binns (37) 3–1 Binns (94)

Varningar, Oddevold: Mergim Shala, Besim Alimi, Armend Shillova . Åtvidaberg: Adrian Pettersson

Oddevolds laguppställning: David Olsson – Jake Weisbrod, Mergim Shala, Besim Alimi, Oscar Iglicar (85) – Axel Petersson, Rasmus Andernil Bozic, Philip Hällgren (79), Kamal Mustafa – Ajdin Zeljkovic (50), Valon Gashi.

Avbytare: Kristoffer Björk, Armend Shillova (79), Pelle Ödlund (50), Filip Schöön, Ali Al-Habobi (85), Philip Engelbrektsson.

Publik: 1560

Här hittar du alltid spelprogram och aktuellt tabelläge