Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Målskytt. Fabrice Tapé stod för 2–0-målet i segern över Husqvarna.

Oddevold höll undan till bortatrea

Husqvarna var till stora delar spelförande. Men Oddevold stod för de flesta av målen och kom undan med tre blytunga poäng. – Bortaspelet är en riktig styrka hos oss, säger tränare Jonas Rehnberg efter 2–1.

Bara två färre insläppta skiljde mittenlagen Husqvarna (sjua) och Oddevold (åtta) åt inför söndagseftermiddagens möte på Vapenvallen.

Och det var de gulvitdressade gästerna som tycktes mest angelägna att haka på i toppskiktet av Söderettan. Gästerna tog sig via ett straffmål från Daniel Janevski – efter att namnen Krezic gjordes ned i friläge med förre LSK-målvakten Ivo Vazgec – upp i ledning drygt 20 minuter in. Dittills hade dock hemmalaget haft det mesta av boll och spel.

Men Oddevold var påtagligt mer effektivt.

Intill samma stolpe som straffen sattes i, den målvaktens högra, kom nämligen 2–0 knappa kvarten senare då Fabrice Tapé nådde högst på ett Daniel Krezic-inlägg och säkert nickade in utökningen.

– Vi gör en bra och stabil första halvlek där vi kontrollerar spelet. I halvtid pratade vi om att fortsätta på samma sätt och inte slappna av. Men vi blir mer passiva och hamnar längre ner i positionerna, säger Oddevoldtränaren Jonas Rehnberg, som fick se hemmalaget utnyttja detta.

De stod för i stort sett allt av offensivt värde. Bortsett från ett par Oddevoldsignerade uppstick var det smålänningarna som via hörnor och ett hetare andrabollsspel tog sig fram till lägen. Efter 70 minuter kom också utdelningen. Velimir Stankovic volleysköt in reduceringen från nära håll sedan Andreas Samuelsson paradräddat men inte lyckats snappa upp returen.

Därefter var Husqvarna en stolpträff från att sno två poäng från Oddevold, som lyckades hålla undan anstormningen fram till tre poäng.

– Husqvarna trycker på bra, men jag tycker också att vi försvaras oss väl, säger Jonas Rehnberg efter sitt lags fjärde bortaseger för säsongen.

– Bortaspelet är en riktig styrka för oss så här långt. Många lag vågar spela på ett annat sätt hemma, men vi presterar bra och lyckas vinna ytterligare en match.

Tränaren är särskilt nöjd med mittfälts- och kantspelet.

– Vi börjar hitta allt mer rätt på centralt mittfält. På kanterna har vi bra fart med Victor (Mollapolci) och Krezic, som ju ligger bakom båda målen.

I och med segern går Oddevold upp på 18 poäng, strax bakom toppen. Härnäst, på måndag, väntar Norrby på hemmaplan innan serieuppehållet tar vid.

– Det är en ny oerhört viktig match. Vinner vi den också är vi en bra position inför hösten, säger Jonas Rehnberg.