Redo. Oddevolds tränare Janne Carlsson har haft en del att fundera på under hösten. Nu hoppas han på att bollen ska studsa Oddevolds väg.
Redo. Oddevolds tränare Janne Carlsson har haft en del att fundera på under hösten. Nu hoppas han på att bollen ska studsa Oddevolds väg. Bild: Håkan Fredriksson

Oddevold hoppas på revansch i derby

Det har varit en tung höst för Oddevold. Men nu hoppas laget kunna vända trenden och är ute efter revansch när Ljungskile kommer till Rimnersvallen.
– Det är en match som är lätt att tagga till inför, säger Oddevoldtränaren Janne Carlsson.

ANNONS
|

Det är något speciellt med derbyt mellan Ljungskile och Oddevold.

– Ljungskile har en lång historia och har blivit "storebror". Matcherna mellan lagen har blivit en snackis på stan och båda ställena lever upp, säger Janne Carlsson.

"Vi lägger inte fokus på tabellen"

Höstsäsongen har inte blivit vad Janne Carlsson och Oddevold önskat. Laget har bara tagit sex poäng på de nio senaste matcherna.

– Vi började hösten med några dåliga matcher men efter det har vi varit med. Men poängen har inte trillat vår väg. Förhoppningsvis ska det studsa åt vår fördel den här gången, säger Carlsson.

Laget ligger inför lördagens derby på en nionde plats. Men det är tight i bottenstriden och det skiljer bara två poäng mellan Oddevold och en kvalplats.

ANNONS

– Vi är väl medvetna om var vi ligger i tabellen och lagen där bakom jagar. Men det känns lättare att ta sig an denna matchen. Vi behöver inte lägga fokuset på det utan i stället kan vi fokusera på derbyt och den lokala konkurrensen.

"Vi som ska attackera"

Enligt Janne Carlsson är det två olika lag, men olika spelstilar. Det lag som lyckas hålla sig till den egna spelplanen är det lag som kommer gå segrande ur striden.

– De är tyngre än oss. Vi måste vara noggranna och inte fastna i deras spel utan det är vi som ska ligga på och attackera.

Inför matchen

Divsion 1 södra

IK Oddevold – Ljungskile SK

Rimnersvallen: Lördag 15.00

Läget i laget: Daniel Ahonen är inte spelklar. Resten av laget är tillgängliga för derbymatchen.

ANNONS