Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Fabrice Tapé gjorde Oddevold mål i matchen och var en av de bästa på planen.

Oddevold kryssade mot Vänersborg

Försäsongens sista hemmamatch. Då passade Oddevold på att prova ett nytt spelsystem. – Det var mycket nytt under matchen, säger tränaren Jonas Rhenberg.

Det var nog många i den 100 personer starka hemmapubliken som satte både korv, kaffe och bakverk i halsen när den italienskinspirerade startelvan presenterades. Oddevold skulle nämligen ställa upp med ett 3-5-2 system.
– Vi ville få ett övertag centralt för att kunna öppna upp nya ytor som vi inte riktigt kommit till i tidigare, motiverar Rhenberg sitt val.
Till en början var det också ett fartfyllt Oddevold där Viktor Mollapolci ofta kom rättvänd och med sin fart oroade motståndarna Vänersborg FKs försvar.
Tempot hölls uppe och första 15-20 minuterarna kändes det som att det skulle bli en bekväm seger för Oddevold. Men målen kom inte. Inte förrän Oddevold fick ett inkast långt ner på motståndarnas planhalva.
Daniel Wilhelmsson kastade långt och bollen skarvades sedan vidare av Marcus Sangré innan Fabrice Tapé kunde knoppa in 1–0.
– Fasta situationer är något vi tränat på ett tag och påpekat för spelarna hur viktigt det är i dagens fotboll med just frisparkar, inkast och hörnor. Så det var kul att det lyckades, säger Jonas Rhenberg.
Efter målet gick matchen ner i tempo. Oddevold fortsatte ha ett stort bollinnehav. Men saknade spetsen den sista tredjedelen. VFK var å sin sida inte helt ofarligt och utan en duktig Jonathan Hårenberg i målet kunde det ha varit kvitterat. Hemmalagets ledning stod sig in i pausvilan.
Den andra halvleken var endast ett par minuter gammal när kvitteringen kom. Måltjuven Valon Gashi var på rätt plats och kunde placera in bollen i mål. Ett mål förändrar ju alltid en matchbild sägs det. Men Gashis mål blev som en vänsterkrok mitt i plytet på Oddevold.
VFK tog över helt, skapade flera chanser för att ta ledningen. medan Oddevold mest fick kontra och förlita sig på hörnsparkar för att ta sig in i straffområdet. Men inget av lagen gjorde något mer mål. 1–1 slutade matchen.
– Vi gör ingen bra avslutning, VFK är betydligt bättre än oss i andra halvlek, säger Rhenberg.