Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tappade ledning. Fabrice Tapé och Oddevold spelade 3–3 borta mot Tvååker i premiären.

Oddevold tappade i slutminuten

Tre fasta situationer förstörde premiären för Oddevold. …– En klassisk premiärmatch från vår sida, säger Oddevold tränare Jonas Rhenberg.

Oddevold inledde årets division 1-säsong som man inlett två av de tre senaste årens. Nämligen med ett kryss.

I år var det Tvååker, nykomling men med ett profilstarkt lag, som stod för motståndet.

Om det var viljan att spräcka den där premiärsviten eller bara ivern att komma igång ska låtas vara osagt men publiken på Övervi hade knappt satt sig ner innan Viktor Mollapolci gjort årets första seriemål för Oddevold.

Mollapolci gjorde sedan 2–0 efter drygt 20 minuters spel och såg för stunden ut att bli en riktig festförstörare för Tvååker.

– Vi får en riktigt bra start och är betydligt bättre än vad de är under de första 20 minuterna, säger Oddevolds tränare Jonas Rhenberg.

Efter Oddevolds båda mål gick dock Tvååker upp i tempo och började etablera ett tryck mot Andreas Samuelsson i bortamålet.

Ett tryck som till slut lagkaptenen och forna Elfsborgstalangen Joakim Sjöhage tog vara på och det var reducerat efter en halvtimmes spel.

Och vips så var det match igen. För när Tvååker bara ett par minuter senare fick en frispark i farligt läge så gick bollen förbi hela laget tills Oliver Nedanovski kunde knoppa in 2–2. Målskytt för Tvååker i seriepremiären var inte bara positivt. Både Nedanovski och Sjöhage tvingade tidigt efter sina mål utgå på grund av skador.

– De gör båda målen i samband med fasta situationer vilket vi visste att de hade starka huvudspelare på men vi kunde inte riktigt få bort bollen i tid, säger Rhenberg.

Kvitteringen var inte alls orättvis då Tvååker stundtals spelade ut Oddevold och med skärpa i avsluten kunde ha haft med sig en ledning in i pausvilan. 2–2 stod sig efter 45 minuters spel.

I den andra så fortsatte den matchbild som målats upp under den första halvleken, Oddevold rullade boll och sökte ett långt uppspel mot Fabrice Tapé medan Tvååker låg lågt i försvaret och satsade på blixtsnabba kontringar.

När klockan närmade sig 90 minuter fick Robin Jansson på ett avslut som vobblade och studsade på den rätt ojämna planen och gick in i mål. 3–2 och premiärkrysset kändes bortblåst. Men är klockan stod på 89 minuter och de flesta av de 645 besviket var på väg hemåt fick Tvååker en straff. En straff som Arben Ajdarevic säkert satte till vänster om Samuelsson i Oddevolds mål. Det blev också matchen sista mål. 3–3 och ännu en oavgjord premiär för Oddevold.