Kenan Mehovic, här i Gauthiod, skrev nyligen på för IK Oddevold. Men nu ser karriären ut att vara över för mittfältaren.
Kenan Mehovic, här i Gauthiod, skrev nyligen på för IK Oddevold. Men nu ser karriären ut att vara över för mittfältaren. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Oddevolds nyförvärv Kenan Mehovic kan tvingas lägga av

För tre veckor sedan blev han klar för IK Oddevold. Men nu tvingas nyförvärvet Kenan Mehovic med största sannolikhet att lägga av. "Jag är fortfarande i chock och tårarna har varit många", skriver Mehovic på Instagram.

ANNONS
|

Det var den 5 december som IK Oddevold presenterade Kenan Mehovic som ett av sina nyförvärv inför den kommande säsongen i division 2.

– Det fanns alternativ men Oddevold känns som rätt plats för mig. Mitt mål är att vinna och jag gillar deras sätt att tänka här och nu, men också att jobba långsiktigt, sade Mehovic till Bohusläningen då.

Men redan innan mittfältaren hunnit göra debut för sitt nya lag ser det nu ut som att karriären är över för 25-åringen.

"I torsdags så kom det tyngsta beskedet jag fått i mitt liv. Jag åkte in för en titthålsoperation och rensning av menisk men det visade sig vara mycket värre än det. Jag fick beskedet att jag troligtvis aldrig mer kommer kunna spela fotboll om jag vill behålla mitt ben/knä i framtiden", skriver Mehovic på Instagram, enligt sajten tvgfotboll.com, och fortsätter:

ANNONS

”Nu börjar en jobbig period med rehab och mer operationer så jag ska försöka jobba hårt och vara ödmjuk för att klara detta också. Vart livet tar vägen får vi se men att gå ut på den där gräsmattan och spela och visa upp min talang är något jag troligtvis aldrig kommer få göra igen, och ord kan inte beskriva hur mycket jag saknar det redan.”

Oddevolds avgående sportchef Johnny Schöön om nyheten:

– Vi har pratat med Kenan. Vi lider med honom och stöttar honom. Men innan vi har hört vad läkaren har att säga så kan vi inte uttala oss om hans framtid. Nu får vi stötta Kenan och se vad läkarutlåtandet.

Mehovic, som är från Vänersborg, har bland annat representerat FC Trollhättan och Norrby innan han alltså så sent som i början av december blev klar för Oddevold.

Bohusläningen har sökt Mehovic.

ANNONS