Ökad coronasmitta skjuter upp fler matcher

Förra helgen fick Kropps skjuta upp sina seriematcher på grund av coronautbrott. Nu har fler fall bekräftats och även damernas match på lördag skjuts upp.

ANNONS

Den 5 januari rapporterade Bohusläningen om tre bekräftade covidfall i Kropps damlag. Det tvingade dem att skjuta upp matchen mot OV Helsingborg i lördags.

LÄS MER:Flera covidfall i Kropps – helgens match ställs in

En dryg vecka senare har läget förvärrats. Pär Noord, ordförande i Kropps, berättar att de nu har ännu fler spelare smittade och att ännu en match får skjutas fram.

– Vi har nio stycken bekräftade fall och tre spelare som väntar på provsvar. Matchen mot Eslöv flyttas till den 15 februari, säger Noord.

Nästa planerade match i damallsvenskan är Kropps mot Skånela den 26 januari.

Samma dag som Kropps damer skulle ha mött Helsingborg skulle herrlaget spelat mot Sörhaga – men den matchen flyttades också fram eftersom bortalaget hade smitta i truppen.

ANNONS

LÄS MER:Ännu en Kropps-match flyttas fram efter covidsmitta

Kropps herr har tränat som vanligt och hade inga smittade spelare på onsdagen, men två spelare har fått sjukdomssymptom på torsdagen och därför är läget ovisst inför deras söndagsmatch borta mot Country.

På torsdagskvällen skulle WH Rockets återstartat innebandytvåan med bortamatch mot Lindome. Men motståndarlaget har fått några fall corona i truppen och den matchen ska istället spelas den 27 januari.

LÄS MER:Orosmoln och optimism i Rockets inför omstarten

ANNONS