Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Säsongsstart. Kalle Olsson, här mot Modo under förra säsongen, tror på Linköping som SM-guldvinnare. "De har en stark offensiv med fyra bra kedjor som alla kan producera", säger han.

Olsson ensam från Munkedal när Örebro inleder

NHL-tillskottet Joakim Andersson är skadad. Men Kalle Olsson är redo för SHL-premiär mot Färjestad. Och han trivs i sitt Örebro.

Efter en försäsong som både har gått upp och ner blickar Kalle Olsson och hans Örebro mot starten i SHL. Och förväntningarna är höga.

– Vår målsättning är topp-sex, och det är inte orimligt. På pappret har vi ett bättre lag än förra säsongen. Vi har stora chanser, säger han.

Precis som under Örebros premiärsäsong i SHL 2013 väntar nu Färjestad borta i första matchen. Då blev det en 3–2-seger efter straffar. Nu går ÖHK för en ny seger i Löfbergs Arena. 13 bussar från Örebro och en från Munkedal gör resan till Värmland, så bortastödet kommer att finnas även denna gång.

– Då var det en massa Örebrofans på plats, det kändes som en hemmamatch. Det ska bli grymt att möta Färjestad i premiären nu igen, säger Kalle Olsson.

Hur bedömer du era chanser där?

– Jag tror det blir tufft, nerver spelar alltid in i första matchen. Vi slår lite ur underläge, Färjestad är ett bra lag. Men vi har lyckats slagit dem tidigare.

Olsson går nu in på sin femte säsong med närkingarna, den fjärde i finrummet, med målet att föra Örebro till ett tredje slutspel. Och om ett par säsonger ska kraven vara högre än så.

– Inom tre år kan vi vara med och slåss om ett SM-guld, så känns det. Klart att det tar några år att etablera sig i SHL, men vi går framåt för varje år och alla vet vad som krävs. Det är allt mer så att vi håller samma klass som de bästa.

31-åringens kontrakt löper ut efter säsongen. Vad han önskar av framtiden är solklart.

– Jag vill jättegärna vara kvar i Örebro, det är mitt mål. Familjen trivs bra och klubben uppskattar mig. Även om jag inte har någon framträdande roll offensivt så får jag mycket beröm och uppskattning för mitt jobb.

Att han nu inte längre är ensam Munkedalslirare i Örebro är också en faktor. Joakim Andersson flyttade hem från Detroit Red Wings och blev andre kille från bruket i laget.

– Jag och "Jockes" storebror umgicks mycket förr och han fanns alltid med i bakgrunden. Sen har vi hållit kontakten och umgås en hel del. Det är jättekul att han har kommit hit.

Men i säsongsinledningen blir det bara en representant från orten på isen. Andersson har fått försäsongen spolierad av skada, har inte kunnat gå på is och missar premiären. Örebrotränaren Kenta Johansson har för Expressen beskrivit det som en "diffus skada" utan att vilja gå in på det närmare.