Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Matts Olsson slutade sexa i Italien.

Olsson sexa i Alta Badia: "Lite besviken"

Matts Olsson låg tvåa inför det andra storslalomåket i italienska Alta Badia. Men efter ett svagare andraåk föll han tillbaka till en sjätte plats.

Matts Olsson har haft en imponerande inledning av den alpina säsongen, med en sjätteplats i premiären och en tredje plats i Val d'Isère sedan tidigare.

Men efter söndagens sjätteplats i Alta Badia var 30-åringen lite besviken. Olssons första åk var näst snabbast av alla – bara suveränen Marcel Hirscher var snabbare – och han hade goda chanser på en ny pallplats.

"Väldigt tajt"

- Det var väldigt tajt om man räknar bort Hirscher och det kunde lika gärna ha varit en pall med de små marginalerna. Men jag fick slita lite mer i andra och var inte så förvånad när det inte lyste grönt i mål, säger han.

- Men det är ingen besvikelse som kommer att vara särskilt länge. Om du skulle frågat mig innan tävlingen så skulle jag vara ganska nöjd med en sjätteplats och det är kul att jag kan ge mig själv chansen att så många gånger som möjligt kämpa om pallplatserna, fortsätter Olsson.

Hirscher hade en stor ledning inför det andra åket och krossade motståndet fullständigt. Han var hela 2,53 sekunder före Thomas Fanara och Alexis Pinturault, båda från Frankrike.

Vinstchans under måndagen

Under måndagen väntar parallellstorslalom för Olsson som vann tävlingen, och tog sin första världscupseger, i Alta Badia i fjol.

- Häftigt att gå in som regerande mästare, men det är ett sådant event där det känns som att man antingen kan vinna eller åka ur direkt. Jag är ganska ödmjuk inför uppgiften för det är ganska många heat som ska gå bra, säger Olsson.

Rättat: I en tidigare version angavs fel åkare på tredje plats efter första åket.