Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings Emil Sylvegård och Örebros Alexander Hellström pucklar på varandra. När de handgripligen rett ut sina meningsskiljaktigheter fick båda matchstraff.

Olsson Trkulja kyligast när LHC vann

Mötet mellan Linköping och Örebro hettade till med vilt slagsmål och matchstraff på Emil Sylvegård och Alexander Hellström. Men bäst kyla hade Daniel Olsson Trkulja. När lagkompisarna ständigt missade satte han de två första målen då östgötarna vann med 3–0.

Redan på uppvärmningen blev det gruff mellan Linköpings forward Emil Sylvegård och Örebros back Alexander Hellström.

Men brakade loss ordentligt gjorde det inte förrän 2.45 minuter in i den tredje perioden – då det blev vilt slagsmål utan handskar efter att Sylvegård tacklat gästernas Jonathan Andersson.

Något som även fick Örebros tränare Niklas Sundblad väldigt irriterad.

- Det är en tackling mot huvudet, sådant som vi vill få bort från hockeyn. Därför tycker jag att Hellström gör helt rätt som står upp för sin lagkompis, säger Sundblad efteråt.

- Där håller jag inte med, kontrar Linköpings tränare Dan Tangnes. Däremot var det väldigt ful huvudtackling av Victor Bartley på Ken Andre Olimb efteråt.

Älskar heta känslor

Båda spelarna (liksom Bartley) fick matchstraff – och Sylvegård hade inget emot att det hettade till.

- Jag älskar när det är mycket känslor, precis som publiken gör. Tacklingen var klockren, men jag säger inget om att Hellström stod upp för sin lagkompis. Det ska man göra, menar Emil Sylvegård.

Linköping var laget som klarade att hantera känslorna bäst annars – allra kyligast var anfallaren Daniel Olsson Trkulja.

Läckert framspelad av norska bröderna Olimb – Mathis och Ken Andre – satte 26-åringen både 1–0 (4.25 minuter in på den första perioden) och 2–0 (15.29 in på sista perioden).

- Två fantastiska passningar som jag inte kunde missa. Det är otroligt roligt att spela i samma kedja som dem. Vi tänker hockey på precis likadant sätt och det underlättar ju mycket, säger hjälten med ett leende.

LHC skapade mängder av chanser – men ingen annan i laget klarade av att överlista storspelande Axel Brage i gästernas kasse. Det sista målet till 3–0 kom i öppen kasse genom Jakob Lilja.

Bröt tunga sviten

Efter att ha fått stryk samtliga de tre första mötena mot Örebro tidigare den här säsongen – två efter förlängning – klarade Linköping av att slå sin mardrömsmotståndare.

- De har spelat bra mot oss innan, men nu fick vi till spelet betydligt bättre och ägde ju matchen helt. Skönt att bryta den trenden och även för egen del att målskyttet lossnade. Har haft det lite trögt efter handskadan jag drabbades av.

Tränaren Dan Tangnes var nöjd efteråt.

- Det är lätt att det blir frustrerat när man missar så pass många lägen. Men vi spelade metodiskt och förivrade oss inte. Till slut kunde vi tagga sönder Örebro, menar han.

- Inget snack om att Linköping var bättre. Samtidigt kräver jag mycket mer av våra ledande spelare, kritiserar gästernas tränare Niklas Sundblad.