Klara Mattsson ska tävla för Sverige i JVM.
Klara Mattsson ska tävla för Sverige i JVM.

Orients hopptalang till junior-VM

4.05 räckte till JVM. På söndagen åkte Orients Klara Mattsson till Polen för att representera Sverige. "Ett mål som jag haft hela året", säger stavhoppstalangen.

ANNONS
|

Under Världsungdomsspelen på Ullevi nyligen hoppade Klara Mattsson, IK Orient, 4.05 i stavhopp. Det innebar att hon fixade kvalgränsen till junior-VM som går i Polen. Några dagar efter tävlingen fick hon också klartecken att åka dit tillsammans med Hässelbys Lisa Gunnarsson och ytterligare ett gäng talangfulla friidrottare.

Den svenska JVM-truppen består av 22 aktiva.

– Det är jättekul, ett mål som jag har haft hela året. säger Klara Mattsson som åkte till Bydgoszcz, 30 mil nordost om Warzawa på söndagen.

På tisdag är det stavkval och går det väl för Orients 18-åring så kan det bli final på torsdag.

– Jag hoppas att jag kan göra en bra tävling. Att jag har toppat formen, kan hoppa högt och placera mig bra, säger Klara som inte satt upp något resultatmål.

ANNONS

Med till mästerskapet har hon med sig tränaren Janne Johansson som en trygghet. Och erfarenhet har hon från tidigare mästerskap, 2014 var hon i USA på ett JVM där hon var två år yngre än de flesta.

Mycket har hänt sedan dess.

– Jag har lärt mig mer om hur stav ska se ut, sedan har jag bättre förutsättningar med teknik, snabbhet och fysik, säger Klara Mattsson som kommer att vara borta i en vecka tillsammans med den svenska truppen.

ANNONS