Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Köper tid. Orust FC löser tränarfrågan tillfälligt under april månad med 1 maj ska en ersättare till avhoppade Martin Hagström finnas på plats.

Orust FC köper sig mer tid

I förra veckan hoppade Martin Hagström av som tränare för nyblivna division 1-laget Orust FC. Jakten på ersättaren pågår för fullt.

I förra veckan berättade Bohusläningen om att Martin Hagström lämnar sitt tränaruppdrag bara veckor före seriestarten. Någon ersättare är inte klar ännu utan tills vidare är det resursen Stefan Relfsson som tränar laget tillsammans med assisterande spelande tränaren Karin From.

– Vi har beslutat att ha den lösningen april ut och på så sätt köpa oss lite tid att hitta en ersättare, säger ordföranden Hannu Lintunen.

Stefan Relfsson är inte aktuell som permanent lösning utan är bara inne tillfälligt. Karin From har tagit taktpinnen nu och är drivande i processen att hitta en ny tränare.

– Klart är att hon inte kan leda detta själv utan måste ha en person vid sin sida, säger Lintunen.

I helgen spelade Orust FC träningsmatch mot Mossens BK hemma och förlorade med 2–3. Orusts mål gjordes av Hanna Oscarsson och Elin Nilsen. Mossen inledde bäst men Orust jobbade sig in i matchen.

– När chocken efter Mossens start lagt sig jobbade vi oss in i matchen och det blev bara bättre och bättre, säger Orust på sin hemsida.