Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Orust golfklubb har Bohusläns vackraste golfhål 2021

Flera hundra röster kom in. Nu är tävlingen avgjord. Orust golfklubbs hål 2 är Bohusläns vackraste 2021.

När Bohusläningen för en tid sedan utlyste tävlingen Bohusläns vackraste golfhål 2021 kom det in en uppsjö av nomineringar.

Men ett hål visade sig vara lite mer populärt än andra.

Orust golfklubbs hål 2 är Bohusläns vackraste golfhål 2021.

– Fantastiskt roligt, säger kanslichefen Annika Andersson när Bohusläningen besöker Orust GK för att överlämna diplomet som förkunnar att banan har Bohusläns vackraste golfhål 2021.

I en av alla de motiveringar som kom in går det att förstå varför just hål 2 var den solklara favoriten bland läsarna.

”Från högt belägen tee har man en förlamande vacker utsikt. Dels över själva hålet vars green är omgärdad av vatten. Fairway vaktas av böljande ruff och Koljöfjorden med inloppet till Malö strömmar utgör fond och skänker hålet unik karaktär. Längs högersidan betar kossor, kalvar och tjurar på Morlanda Säteris marker. Bohusläns vackraste hål i lantlig idyll med stänk av västerhav.”

Hur skulle du beskriva hål 2?

– Det är aldrig lätt trots att man har spelat det så många gånger. Antingen går det jättebra eller så hamnar man i ruffen eller vattnet bakom green. Det är dessutom ett långt hål och ett av banans svåraste, säger Annika Andersson.

– Även om det egentligen bara är långt och rakt finns det grejer att jobba på.

Orust GK:s hål 2 vann tävlingen före Fjällbacka GK:s hål 13 och Torreby GK:s hål 16. Men bland de nominerade hålen fanns även andra hål från just Orust GK.

– Vi har många hål mot vattnet som är lite häftiga med en utsikt där man kan se mycket. Vi har gäster som kommer in och säger att de nästan glömt av att spela golf för de har gått runt och fotograferat vyerna, säger Andersson.

Bana av linkskaraktär

Annika Andersson beskriver Orust GK – som i dagsläget har omkring 2 000 medlemmar – som en bana som vill ha en linkskaraktär.

Det innebär, bland annat, att marken på banan är lite hårdare så att bollen kan rulla långt samtidigt som den vajande ruffen kan visa sig vara en riktig utmaning för spelarna.

– Det är öppet, det är långt och det är fina vyer, säger Annika Andersson.